Mäkelä Racing
English page

Uutisia, kisaraportteja, tunnelmia
 

Uudet sivut tulossa... | 05/09/2016

Team on nyt kesän ajan työskennellyt kisakauden aikana myös uusien www.mtec.fi -nettisivujen parissa. Uusille sivuille tulee kootusti tulevaisuudessa kaikki Makela Racing Teamin ja Mtec Formula Technologyn tiedot ja kuulumiset.

Uusille Mtec:n sivuille tulee kuvia ja uutisia teamin toiminnasta niin kuin ennenkin, mutta uusina osa-alueina sivuille tulee myös paljon tietoa teamin uusista palveluista ja nettikauppa.

Uudet sivut julkaistaan Lokakuussa 2016.

Sivujen julkaisemiseen asti voit seurata teamin toimintaa facebookista Mtec Formula Technologyn julkisilta FB-sivuilta osoitteesta https://www.facebook.com/mtecformulatechnology/

Terveisin
Mäkelä Racing Team

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onnistumisia ja turhautumista Alastarolla | 24/08/2015

Alastaron SM-kisaviikonloppuna 15.-16.8. Mäkelä Racing Teamin kuljettajat Milla ja Elias ajoivat kovaa kierrosaikaa ja kisoissa nähtiin paljon vauhtia ja ehkä hieman vaarallisiakin tilanteita. Lauantain kisassa Elias oli nostamassa kisan puolivälissä itseään kolmannelta sijalta toiseksi, kun ohitustilanteessa kakkospaikkaa pitävä kuljettaja ei suostunut lannistumaan ja tapahtuman seurauksena molemmat kuljettajat keskeyttivät. Milla otti kuitenkin täyden hyödyn irti tapahtumasta ja ajoi itsensä komeasti kolmanneksi. Sunnuntain lähdössä Teamin epäonni jatkui kilpailijan ajaessa Millan auton perään toisen mutkan ulostulossa pian lähtövalojen jälkeen. Elias sai kuitenkin lähdön jälkeen hyvän raon muihin ja pokkasi itselleen varmalla ajolla palkinnon sunnuntain lähdöstä sijoittuen toiseksi.

HMH-Racingin Juha Mäki-Jouppi varmisti menneenä viikonloppuna tuplavoitollaan Suomen mestaruuden Mtec FD09-autollaan ja Mäkelä Racing Team onnittelee koko HMH-Racingia komeasta voitosta! SM-kaudesta ollessa jäljellä enää kolme kisalähtöä, pistetilanne sijoituksilla 2-6 on erittäin tiukkaa ja kenellä vaan on vielä tuosta joukosta mahdollisuudet mitaleille. Kauden 2015 viimeinen SM-kisaviikonloppu sijoittuu tutulle kotiradalle Kemoraan Millan ja Eliaksen pitäessä neljättä ja kuudetta sijaa, joten täydet mahdollisuudet hopea- ja pronssimitaliin on vielä molemmilla.

Kemoralla ajettavan kisan ollessa Formula Fordien nimikkoviikonloppu, ovat Formula Fordit järjestämässä normaaleista kisoista poiketen myös hieman ylimääräistä ohjelmaa. Mikäli Fordit luokkana kiinnostaa tai rata-autoilu ylipäätään niin tulkaa tutustumaan toimintaan paikan päältä. Mäkelä Racing Teamin VIP-puolella on aina kahvia ja naposteltavia tarjolla lajista kiinnostuneille. Kemoran kisat ajetaan 5.-6. Syyskuuta, tervetuloa mukaan!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kesätauolle kohtuullisissa asetelmissa | 02/07/2015

Viron Pärnussa ajetun kolmannen SM-kisaviikonlopun tuloksina Elias Niskanen ajoi itselleen yhden pronssin ja kaksi neljättä sijaa. Aika-ajoisa katkennut vetoakseli esti parhaimpien aika-ajokierrosten ajamisen pudottaen nuorukaisen ruudukon puoliväliin. Toisessa kisalähdössä vahinko otettiin takaisin kun ensimmäisen kisalähdön kierrosaikojen perusteella Elias lähti liikkeelle toisesta ruudusta ottaen itselleen lähdöstä komeasti kolmannen pokaalin puolustusvoittona takanatulevaa kanssakilpailijaa vastaan, joka antoi painetta täydeltä laidalta usean ohitusyrityksen muodossa.

Milla Mäkelän kisaviikonloppu ei mennyt aivan nappiin toisen kisalähdön päätyessä keskeytykseen sähkövian takia pudottaen Millan SM-pisteissä niukasti neljänneksi. Loppupisteistä kesketyksen tuoma nolla saadaan kuitenkin vähentää, joten taistelu vähintäänkin hopeamitalista on vielä käynnissä. Muista lähdöistä tuli molemmista viides sijoitus.

Pärnun rata on nopealta profiililtaan ihan erilainen kuin Suomen radat ja on aina tuonut paljon haasteita, joskin myös kokemusta kuskeille sekä teamille. Heinäkuulle sattuvan kisatauon aikana on hyvää aikaa harjoitella ja saada hieman laantunut vauhti taas päälle ennen Alastaron kisoja, jotka ajetaan puolivälissä elokuuta.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Miikka Eurocupin toinen Spa:ssa ja
Millalle Botniaringiltä kaksi hopeaaa
| 25/06/2015 

Kaksiviikkoisen kisaputken aikana Mäkelä Racing Team haali teamilleen kuudesta kisalähdöstä yhteensä seitsemän palkintopallisijoitusta. Belgian legendaarisella Spa:n radalla Mäkelä Racing Team osallistui ensimmäistä kertaa Eurocup-sarjaan, jonne oli kutsuttu ajamaan Formula Fordeissa menestyneitä kuljettajia ja talleja ympäri eurooppaa. Miikka ajoi Eurocupin kolme osakilpailua käsittävässä sarjassa aika-ajojen paalulle, yhden voiton ja kaksi hopeasijaa. Pisteet riittivät tuomaan Miikalle Eurocup-mestaruussarjan toisen sijan. Millalla Eurocup-kisoissa oli aika-ajon neljännestä sijasta huolimatta paljon epäonnea matkassa kun ensimmäisessä lähdössä kanssakilpailija otti yhteen ohitustilanteessa pudottaen Millan kuudenneksi ja tekniikkamurheet pilasivat toisen ja kolmannen lähdön Millalta keskeytyksiin. Silti käteen jäi runsaasti kokemusta ja itsevarmuus kasvoi kun todettiin että vauhti olisi riittänyt kärkikahinoihin.

Spa:n menetyksen Milla ottikin takaisin seuraavana viikonloppuna Jurvassa Botniaringin radalla. Ensimmäisessä kisalähdössä kytkimen luistaminen haittasi ajamista pudottaen Millan viimeisellä kierroksella neljänneksi, mutta kahdessa seuraavassa lähdössä Millan auto saatiin pelittämään oikein ja Milla nosti itsensä molemmissa lähdöissä toiseksi korkeimmalle pallille. Milla on tällä hetkellä edelleen SM-sarjan kakkospaikalla, kun sarjasta on ajettu 5/12 osakilpailua. Mäkelä Racing Teamin muista kuljettajista Elias Niskanen ajoi aika-ajossa toiseen lähtöruutuun ja kisalähdöistä tuloksina tuli yksi keskeytys kilpakunppanin työntämänä ulos, yksi hopea ja yksi pronssipysti. Emil Juntikka ajoi aika-ajoissa kuudenneksi ja ensimmäisessä kisalähdössä kaasutteli maalin seitsemäntenä. Sunnuntain ensimmäisessä lähdössä vauhtia oli saatu lisää Emilin ollessa kierrosajoissa jo sekunnin päässä kärkiaikoja, mutta matka katkesi kisan viimeisessä mutkassa kolariin Emilin eteen pyörähtäneen kilpailijan kanssa. Emil joutui kolarin seurauksena jättämään päivän viimeisen lähdön ajamatta ja nostaa katseen kohti Alastaron osakilpailua, johon auto pistetään jälleen huippukuntoon.

Sunnuntaina oli Mtec Formula Technology:n puolella aihetta juhlaan kun Rantsilassa valmistetuille autoille tuli päivän viimeisessä lähdössä kolmoisvoitto ja Mtec:llä ajava Juha Mäki-Jouppi nappasi ylivoimaiset voitot viikonlopun jokaisesta lähdöstä. SM-kisakausi jatkuu Viron Pärnussa seuraavassa osakilpailussa Juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kauden 2015 avaus Ahvenistolla | 19/05/2015

Ahveniston Rata-SM avausviikonloppu on takana ja Mtec:n autot olivat hyvin vauhdissa. Milla Mäkelä sijoittui ensimmäisessä lähdössä neljänneksi ja toisessa lähdössä komeasti toiseksi avaten heti alkukauteen podium-tilin. Elias Niskasella oli vauhti kohdallaan koko viikonlopun ja varsinkin aika-ajoissa nuoren ensikertalaisen ajaessaan itselleen ensimmäiseen lähtöön starttipaikan kolmannesta ruudusta. Kisoissa vaan epäonni vaivasi ja ensimmäisen lähdön keskeytykseen johti vaihdelaatikon rikkoituminen ja toisessa startissa huono lähtö pudotti viimeiseksi, josta Elias kuitenki taisteli itsensä hienosti neljänneksi. Emil Juntikka taisteli debyyttikisassaan kuudennesta sijoituksesta komeasti ansaiten arvokkaita kisakilometrejä loppukautta varten vauhdin kasvaessa joka lähdön jälkeen. Lähdöissä sijoitukset kuudes ja seitsemäs. Myös HMH-Racingin Juha Mäki-Jouppi vilautteli vauhtia Mtec FD09-autollaan tienaten itselleen aika-ajojen paalupaikan ja voittaen ensimmäisen lähdön selvällä 10 sekunnin erolla seuraavaan.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Emil Juntikka Formula Fordien SM-sarjaan | 5/4/2015

Emil Juntikka tuo tulevana kautena Suomen radoille Ruotsalaisväriä Mtec Formula Fordin puikoissa. Hän on Mäkelä Racing Teamin kolmas kuski tulevalle SM-kaudelle Milla Mäkelän ja Elias Niskasen lisäksi. Kilpakalustona Emil ajaa Mäkelä Racing Teamin huoltamalla Mtec FD09 Formula Fordilla, jonka vauhtiin Emil on ottanut tuntumaa testeissä jo viime vuoden puolella. Rataleimatutkintokin on jo suoritettuna ja nourukaisen kisadebyytti tullaan näkemään legendaarisella Ahveniston moottoriradalla SM-kauden avauksessa 16.-17.5.

Kuljettaja: Emil Juntikka
Syntymäaika: 28-07-1996
Seura: Umeå automobilklubb/Aspen KK Haaparanta
Kotipaikka: Uumaja (Umeå)

Ajanut Kartingia 10 vuotta. Kolme viimeistä vuotta KZ2-luokassa, joista 2 viimeistä Energy Team Sweden:ssä.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mäkelä Racing Team ja Miikka Mäkelä
palkittiin Mestareiden illassa
| 6/3/2015

Jyväskylän Paviljongissa tammikuussa järjestetyssä Mestareiden illassa palkittiin kaikki Suomen moottoriurheilun kärkinimet ja paljon hyviä saavutuksia muistettiin tänäkin vuonna. Menneellä kisakaudella 2014 Miikka Mäkelä voitti Formula Fordien Suomen mestaruuden ja hänelle ojennettiin tilaisuudessa mitali saavutetun mestaruuden myötä. Lisäksi Mäkelä Racing Teamille myönnettiin Karl Ebbin malja hyvin tehdystä promotyöstä teamin, Formula Fordin ja ylinpäätään moottoriurheilun hyväksi. Mäkelä Racing Team onkin saanut menneellä kaudella paljon positiivista huomiota erilaisissa tilaisuuksissa ja mediassa osakseen.

Haluamme kiittää kaikkia mukana olleita yhteistyökumppaneita ja kaikkia myötävaikuttajia, jotka ovet olleet mahdollistajina mestaruuteen 2014. Valmistelut tulevaa kautta varten ovat jo hyvässä vauhdissa. Mäkelä Racing Team tullaan näkemään jälleen useamman auton kanssa sekä kotimaisilla että kansainvälisillä radoila kaudella 2015.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

SEO-yhteistyö julkistettiin SEO Kauppiaspäivillä | 7/12/2014

SEO toimii tulevana vuonna Mäkelä Racing Teamin yhteistyökumppanina Formula Fordien SM-sarjassa. Yhteistyö julkistettiin perjantaina 14.11. järjestetyillä SEO Kauppiaspäivillä. Tilaisuudessa oli myös teamin kalustoa esillä ja ihmiset pääsivät juttelemaan tämän vuoden Suomen mestarin Miikka Mäkelän kuin myös tulevan kauden uuden tulokkaan Elias Niskasen kanssa.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ford-päivät Rinta-Joupilla | 7/12/2014

Elias Niskasen ensi kauden “työkalu” oli lauantaina 22.11. kuljettajineen näytillä Kuopion Rinta-Joupin Ford-päivillä. Paikalle saapui runsain määrin ihmisiä tutustumaan uusimpiin Ford-malleihin ja Eliaksen tulevan kauden suunnitelmiin.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kuopiolainen Elias Niskanen
Mäkelä Racing Teamiin kaudelle 2015
| 30/09/2014

Mäkelä Racing Teamin riveissä lähtee tulevana kautena ajamaan karting radoilta tuttu Elias Niskanen. Nuori kuopiolainen on solminut Mäkelä Racing Teamin kanssa tallipaikkasopimuksen kaudelle 2015 Formula Fordien SM-kaudesta. Syksyn testeissä uusi tulokas on osoittanut nopeaa sopeutumiskykyä Formuloiden tuomaan lisävauhtiin. Mtec Formula Technology huolehtii Eliakselle tulevalle kaudelle täysin huolletun Mtec Formula Ford Duratec-kisakaluston ja huoltopalveluista vastaa kotimaisena tehdastallina Mäkelä Racing Team. Eliaksen valmistautuminen tulevaan kauteen on jo kovassa vauhdissa fysiikkaharjoitusten ja testiajojen muodossa.

Kuljettaja: Elias Niskanen
Syntymäaika: 29.5.2000
Seura: Autoliiton FK-Kerho Kuopio
Kotipaikka: Kuopio
Valmennus: AKK aluevalmennusryhmä
Paras saavutus kartingissa v. 2014 3.sija NEZ (North European Zone) KFJ-luokassa Norjan Rudskogenissa.
Kartingin junior luokissa aiemmilta vuosilta useita hyviä sijoituksia, mm. SM 2. KF 6 Challege 2012.

Ajanut Kartingia 8-vuotiaasta saakka, josta viimeiset kolme vuotta Kohtala Sports tallissa. Nyt on sopiva aika siirtyä kartingista kohti uusia haasteita autourheilijan polulla ja siirtyä Formula Ford luokkaan.

Tavoitteet: 2015 Formula Ford SM-sarjasssa
-Kehittyä kuljettajana, niin fyysisesti kuin henkisesti.
-Oppia ymmärtämään auton tekniikkaa
-Oppia säätämään formulaa hyvään kilpailulliseen lopputulokseen.

Harrastukset:
-Salibandy (Kuopion Welhot)
-Luistelu
-Kaikki palloilulajit jotka tukevat autourheilun päälajia

Elias: ”Haaveeni ja tavoitteeni on saavuttaa autourheilun huippu ja saada ammatti autourheilusta”.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Miikasta Formula Fordien Suomenmestari 2014! | 14/08/2014

Menneenä kisaviikonloppuna ajetussa Kemoran SM-osakilpailussa ratkesi mestaruus Mäkelä Racing Teamin hyväksi. Miikka Mäkelä ajoi loistokkaaseen kauden päätökseen viimeisen osakilpailulähdön maaliin Suomenmestarina. Kauden aikana teamille kertyi neljä voittoa ja useita mitalisijoituksia. Kemoran yksi voitto, yksi hopeamitali ja yksi neljäs sija riittivät varmistamaan mestaruuden. Lauantain ensimmäisessä kisalähdössä nähtiin myös Mtec Formula Technologyn kannalta loistava kilpailu kun kaikki kolme palkintopallisijaa tuli Mtec-Formuloilla ajaville kuljettajille. Vastaavanlainen asetelma nähtiin myös aikaisemmin Ahveniston osakilpailussa kun kolmen kärki oli Mtec-kuskeja. Myös mestaruussarjan pronssimitalin itselleen napannut sekä neljänneksi tullut Milla Mäkelä ajavat molemmat Mtec-Formula Technologyn tuottamilla Formuloilla.

Kysyntä Mtec-merkin formula-autoille on suorastaan räjähtänyt menneen viikonlopun aikana mestaruuden varmistuttua. Myös uusien potentiaalisten Mtec-kuljettajien ensitestit ajettiin Kemoralla jo perjantaipäivän harjoitusten aikana. Mtec Formula Technologyn väki valmistautuu uusien autojen rakentamiseen tulevan talven aikana. Suuret kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille ja tukijoille! Haluamme kiittää kaikkia teamin yhteistyökumppaneita mukana olosta menneellä kaudella ja saavutetun mestaruuden mahdollistamisesta. Tämä on suuri saavutus Mtec Formula Technologylle ja Mäkelä Racing Teamille. Mestaruutta on hehkutettu Suomenlaajuisesti lehdissä, televisiossa ja sosiaalisessa mediassa.

Kiitokset vielä kerran kaikille sponsoreille, yhteistyökumppaneille ja kaikille tukijoukoille, jotka ovat olleet mukana teamin toiminnassa näiden kuluneiden vuosien aikana. Me teimme sen!

Rantsilassa Aarnipirtillä järjestetään lauantaina 16.8.2014 mitalikahvitilaisuus, joka on avoinna kaikille Nyt on aika laittaa isompaa vaihdetta silmään ja katsoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Alustavien suunnitelmien mukaan Milla Mäkelä jatkaa Formula Fordeissa jahtaamassa mestaruutta kaudella 2015. Miikka Mäkelä siirtyyFormula Fordien puolella kisainsinöörin tehtäviin kouluttamaan teamiin tulevia uusia formulalupauksia ja etsii itselleen uutta rata-auto-sarjaa johon jatkaa. Lisäinfoa Miikan kilpailusuunnitelmista seuraa myöhemmin tulevaisuudessa.

Mestaruusterveisin, Mäkelä Racing Team


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
----

Mtec esillä Neste Rallissa | 14/08/2014

Mäkelä Racing Team toi yhden teamin Mtec:n esille Neste Oil Ralliin. Auto oli esillä Rata-autoilun SM-sarjaorganisaation osastolla heti lähtölavan vierellä. FinRacen osasto veti runsaasti rallikansaa ihmettelemään rata-autoilun rivistöä. Mäkelä Racinging Mtec Formula Ford oli selvästi yksi rivistön vetävimmistä kiinnostuksen kohteista. Auton kotimainen tausta myös kiinnitti monen kuulijan kiinnostuksen. Auto oli Paviljongissa esillä kisojen ajan keskiviikosta sunnuntaihin. Neste Oil Rallin aikana Paviljongissa vieraili kymmeniä tuhansia ihmisiä.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pärnussa ongelmia, Alastarolla kärkitaistelussa | 31/07/2014

Autoring 24-radalla Pärnussa nähtiin jälleen kovaa ajoa Formula Fordien SM-sarjan kolmannessa kisaviikonlopussa. Mäkelä Racing Team saapui paikalle jo keskiviikkona ottamaan ensituntumaa uudenkarheaan rataan. Vauhti oli harjoituksissa hyvää, mutta kaikki ei kuitenkaan sujunut itse kisassa enää yhtä hyvin; kisan jälkeisessä huollossa löydettiin Miikan autosta suutinvika, joka oli haitannut menoa koko kisaviikonlopun ajan. Miikka otti aika-ajossa 5. ja Milla 6. lähtöpaikan viikonlopun ensimmäiseen kilpailuun. Kovan taistelun jälkeen kuitenkin Miikka joutui tyytymään molemmissa lähöissä 4. sijaan. Milla piti kiinni 6. sijasta molemmissa lähdöissä.

Alastarossa kalusto saatiin jälleen kulkemaan halutulla tavalla, joka näkyi heti tuloksissa. Miikka oli aika-ajon toinen ja Milla viides. Miikka nappasi molemmista lähdöistä hopeasijat ja Mäkelä Racing Team juhli myös Millan sijoituttua lauantain lähdössä kolmanneksi. Milla ajoi sunnuntain lähdössä viidenneksi. Miikka on tyytyväinen hopeasijoituksiin olosuhteisiin nähden: ”Lauantain kisan lähdössä vähän rytisi ja auto sai osumaa niin että kaksi tukivartta ja etuvakaaja olivat niin pahasti vaurioituneet että oli täysi työ pitää auto radalla. Siihen nähden hopeasijaan pitää olla tyytyväinen ja hienoa että Milla nousi pykäliä siihen minun perään niin saatiin molemmat podiumille”. Myös Milla kommentoi lauantain kisan olleen vaativa, sillä auto ei toiminut jarrutuksissa halutulla tavalla. Iltatarkastuksissa huomattiin myös Millan autossa olleen vaurioitunut tukivarsi. Mikäli Millan auto olisi ollut 100% iskussa, olisi Miikan kakkospaikkakin ollut saavutettavissa.

Kauden viimeiseen osakilpailuviikonloppuun Kemoraan Miikka lähtee SM-sarjan toisena vain 3 pistettä perässä sarjan johtoa. Pärnussa koettu takapakki näkyy nyt SM-pisteissä, mutta voitosta saa jo 25 pistettä per lähtö ja Kemoralla ajetaan poikkeuksellisesti kolme kisalähtöä. Milla hätyyttelee sarjan pronssimitalisijaa ollessa tällä hetkellä sarjan neljäs. Onnistumisia kaivataan nyt jos koskaan ja koko tiimin keskittyminen onkin jo nyt huolellisessa tekemisessä, jolla minimoidaan huonon tuurin aiheuttamat pistemenetykset. Suunta on molemmilla ainoastaan ylöspäin!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
----

Kultaa, hopeaa ja Mtec:lle kolmoisvoitto | 30/06/2014

SM-kauden toinen osakilpailu ajettiin Ahvenistolla 13.-15.6. Harjoituspäivien kelit vaihtelivat sateisesta helteisiin, joka aiheutti kaikille tiimeille paljon päänvaivaa. Mutta Mäkelä Racing Team onnistui pitämään kovinta vauhtia aika-ajoissa. Miikka nappasi paalupaikan nopeimmalla ajalla puolimärällä radalla vain sadasosasekuntien turvin erona seuraavaan. Milla nappasi itselleen hyvän 6. lähtöpaikan ensimmäiseen finaaliin, josta oli hyvät asetelmat lähteä hakemaan podium sijoituksia.

Ensimmäisessä lähdössä Milla tulikin maaliin neljäntenä vain muutaman sekunnin kolmossijasta jääneenä. Voittajana maaliin ajoi Miikka vain vähän yli sekunnin erolla seuraavaan. Toisessa lähdössä Miikan vauhtia haittasi yhteen osuma toisen kilpailijan kanssa, jossa auto sai lieviä vaurioita. Vikuroivalla autolla oli tärkeämpää tässä vaiheessa ottaa pisteet kotiin, kuin lähteä hakemaan voittoa suuremmalla riskillä, joten Miikka joutui tyytymään hopeasijaan. Milla tuli maaliin toisessa lähdössä viidennellä sijalla ilman suurempia ongelmia. Sunnuntain kisassa kolmen kärjessä olivat ruutulipulla Mäki-Jouppi, Mäkelä ja Alatalo ja näin ollen Mtecille saavutettiin kolmoisvoitto.

Mäkelä Racing Team lähtee jo maanantaina 23.6. laivalle kohti Pärnussa ajettavaa seuraavaa SM-osakilpailua (27.-29.6.) jatkamaan taistelua mestaruudesta.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
----

Tuplakultaa kauden avauksessa | 03/06/2014

SM-kauden avauskilpailussa Botniaringillä iloittiin Mäkelä Racing teamin osalta kun Miikka ajoi kärkipaikalla ruutulipulle viikonlopun molemmissa lähdöissä.

Aika-ajojen tulosten mukaisesti Mäkelä Racing Teamin kuskit Miikka ja Milla Mäkelä starttasivat paikoilta 2 ja 6. Ensimmäisessä startissa Miikka veti reilun etumatkan heti kisan alussa tullen maaliin reilulla 4,5s erolla seuraavaan. Mäkelä Racingin toinen kuljettaja Milla Mäkelä sijoittui kuudenneksi.

Toisessa kisalähdössä käytiin tiukempaa kamppailua kärkipaikasta kun koko kärki oli tiiviissä nipussa ja sijoitukset vaihtelivat useaan otteeseen. Lopulta Miikka otti kultamitalin ja Juha Mäki-Jouppi nappasi Mtecillään hopeamitalipaikan viimeisellä kierroksella. Milla taisteli viidennestä paikasta kisan loppuun asti, mutta sijoittui lopulta kuudenneksi alle 0,5 sekunnin erolla ensimmäisen lähdön hopeamitalistiin.

Miikalle jäi nimiinsä kisaviikonlopun nopein kierrosaika (1.38,909) ja SM-sarjan kärkipaikka reilulla 18 pisteen erolla seuraaviin. Milla nappasi molemmista lähdöistä 10 pistettä, joka takaa hänelle sarjan kuudennen paikan. Seuraava kisa ajetaan Ahveniston maineikkaalla radalla Hämeenlinnassa 13.-15.6.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
----

Vuosikatsaus 2013 | 04/02/2014

Menneellä kaudella 2013 käytiin kamppailua ajan kanssa niin radalla kuin radan ulkopuolella. Teamin kasvaessa harjoituspäivinä välillä jopa neljään kuljettajaan toi oman haasteensa, josta kuitenkin suoriuduttiin kunnialla ja tulostakin tuli. Miikka kulki kevään ajan vaihto-opiskelijana Itävallassa ja auttoi paikallista Formula Student teamia. Kahden teamin toimintaan osallistuminen toi omat kiireet alkukaudelle, mutta siitä huolimatta Mäkelä Racing Team sai autot huollettua, sekä rakennettua yhden uuden Mtecin tulevalle Formula Ford-kaudelle.

NEZ-Hopeaa

Kauden 2013 suurin saavutus ajettiin Anderstorpissa North European Zone-kilpailussa, jossa Miikka ajoi kolmesta osakilpailusta sijoitukset 2, 4 ja 3. Tasaiset sijoitukset kärjen tuntumaan riittivät tuomaan Pohjoiseuroopan mestaruus hopeamitalin. Milla oli NEZ- pisteissä 9.
SM-sarjassa Miikka otti kehnosti alkaneen kauden lopuksi viidennen ja Milla yhdeksännen sijan. Testaamisen puute ja alkukauden kiireet rokottivat vauhtia lähdettäessä kauden avauskilpailuun. Vauhti parani kauden edetessä ja palkintopallisijoituksia tuli kauden loppua kohden tasaiseen tahtiin, mutta se ei ihan riittänyt kärkijoukon hätistelyyn.

Tuleva kausi 2014

Vuoden 2014 valmistelut on aloitettu tehtaan tiloissa jo hyvissä ajoin. Jouluun mennessä Millan auton moottori on saatettu huollon alle ja Miikan auto purettu rungoksi asti täydellistä läpikäyntiä varten. Ensi kautena SM-kisaviikonloppuja on viisi, joista yksi ajetaan Pärnun uudistetulla radalla Virossa.

Kilpailukalenteri 2014:
16.-18.5. SM Rata-osakilpailu Botniaring
13.-15.6. SM Rata-osakilpailu Ahvenisto
27.-29.6. SM Rata-osakilpailu Pärnu
12.-13.7. SM Rata-osakilpailu Alastaro
8.-10.8. SM Rata-osakilpailu Kemora


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
----

Miikalle NEZ-hopeaa Ruotsista! | 23/08/2013

Kemoran kilpailun jälkeen tiimi teki pikaisen pit stopin Rantsilassa ja jatkoi matkaansa kohti Ruotsia ja Anderstorpissa ajettavaa NEZ/SM kilpailua. 17.-18.8. järjestettyyn kisaan odotettiin paljon autoja eri Pohjoismaista, mutta jostakin syystä Suomalaiset olivat lähes ainoat jotka olivat lähteneet liikkeelle. NEZ- mestaruuden ehdot saatiin kuitenkin täytettyä kun kuljettajia oli kolmesta eri maasta: Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta. NEZ- mestaruus ajettiin kerrasta poikki menetelmällä yhden viikonlopun aikana ja samalla Suomalaiset keräsivät myös SM- pisteitä.

Miikka Mäkelä oli hyvin kärkivauhdissa heti alusta lähtien. Aika-ajo ajettiin märällä radalla ja Miikka pääsi tuttuun kolmanteen ruutuun. Milla Mäkelä kärsi hieman vähäisestä harjoitusajasta hänelle uudella radalla, ja oli aika-ajon 9:s. Ensimmäinen kilpailulähtö ajettiin kuivalla radalla ja sitä kävi sävyttämässä myös turva-auto. Tasaisen väännön jälkeen Miikka tuli maaliin toisella sijalla. Myös Millalla oli kova taistelu joukon keskivaiheilla ja maalissa Milla oli seitsemäs.

Sunnuntaina ajettiin vielä kaksi kisalähtöä. Ensimmäisessä lähdössä taistelu oli jälleen tiukkaa kärjessä. Tällä kertaa Miikka jäi tuloksissa neljänneksi. Milla toi autonsa viivan yli kahdeksantena. Viimeiseen kisalähtöön lähdettäessä sadekuuro yllätti noin puolituntia ennen kisaa. Radan vanha asfaltti kuivui kuitenkin silmissä sateen loputtua. Suurin osa kilpailijoista lähti kisaan sadekelin renkailla, Miikka kuitenkin otti riskin ja lähti slickseillä. Radassa oli yksi mutka, jonka jarrutus oli märkä lähes koko kisan ajan, muutoin rata oli täysin slickseillä ajettavassa kunnossa. Miikka tippui alussa hieman, mutta radan kuivuessa loppua kohti vauhtikin kasvoi ja kun muiden sade renkaat sulivat alle, Miikka pääsi nousemaan kolmanneksi. Millalle vaihdettiin vielä line upissa välikelin renkaat, mutta paineet jäivät liian korkeiksi ja renkaat sulivat. Milla sijoittui viimeisen lähdön yhdeksänneksi.

Tasaisten suoritusten ansiosta Miikka nousi NEZ- mestaruus hopealle! Muutaman vuoden takainen NEZ pronssi siis kirkastui asteen verran. Milla oli epävirallisten tulosten mukaan NEZ- mestaruus pisteissä yhdeksäs.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
----

Tiukkaa taistelua Kemorassa | 23/08/2013

FINRace- sarjan neljäs kisaviikonloppu ajettiin Kemoran moottoriradalla Vetelissä 10.-11.8. Koko viikonlopuksi luvattua sadetta odotellessa kilpailut ehdittiin ajaa suurimmaksi osaksi kuivalla radalla. Aika-ajossa Miikka Mäkelä nappasi toisen rivin lähtöpaikan, radan puhtaalta puolelta, eli 3 paikan. Myös Milla Mäkelä paransi aikaansa harjoituksista ja sai yhdeksännen lähtöruudun lauantain kisaan.

Lauantain kilpailulähdössä käytiin tiukkaa ja tasaista taistelua sijoista 3-7. Jokaisesta virheestä seurasi vähintään yhden sijan pudotus, joten virheettömällä ajolla pääsi parhaille sijoituksille. Miikka teki parhaansa, mutta jäi lauantain lähdössä sijalle 6, vaikka vauhti olisi riittänyt korkeammallekin. Milla tuli maaliin taisteluletkan perässä sijalla 8. Koska Miikka ei päässyt ajamaan kisassa ainuttakaan kierrosta ilman ohituksia kierrosaika oli vasta 8:nneksi nopein ja näin ollen lähtöpaikka sunnuntaille sen mukainen.

Sunnuntain kisassa kauan odotettu sade alkoi, mutta vasta sitten kun kilpailusta oli ajettu jo puolet. Kuivan kelin renkailla. Miikka pääsi alussa nousemaan hienosti ja sateen alkaessa hän oli jo kärjen tuntumassa. Kilpailun viimeiset kierrokset oli mentävä kieli keskellä suuta sillä rata oli paikoitellen liukas. Miikka pääsi maaliin hienosti kolmannella sijalla. Milla tyytyi tuomaan auton varmasti maaliin yhdeksännellä sijalla, kun taistelukumppanit kumpaankin suuntaan olivat jo kaukana sateen alkaessa.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hyvässä vauhdissa uudella radalla | 29/07/2013

Jurvan Botniaringillä ajettiin FINRace- sarjan kolmas osakilpailuviikonloppu 20.-21.7. Viikonloppuna vietettiin samalla uuden pidennetyn radan avajaisia. Uusi rata oli nopea ja tasainen, pito oli yllättävän hyvä ja Mäkelä Racingin kuskit pääsivätkin hyvään vauhtiin testien aikana. Perjantaina tilanne näytti todella hyvältä, kärki oli erittäin tasainen, niin kuivalla kuin märälläkin.

Lauantaiaamuna aika-ajoissa Aleksanteri Huovinen ottikin neljännen ruudun, jääden vain 0,3 sekuntia paalupaikasta. Miikka Mäkelä ei saanut renkaitaan toimimaan riittävän nopeasti ja jäi kahdeksanneksi. Milla jäi veljestään vain muutaman kymmenyksen ja oli aika-ajon yhdeksäs.

Lauantain kilpailulähdössä Aleksanteri Huovinen nousi toiseksi jo aikaisessa vaiheessa ja sai ajaa rauhassa maaliin ensimmäiselle podium sijoitukselleen. Juhlatunnelmaa latisti myöhemmin keilojen kaadosta saatu 50 sekunnin aikasakko joka pudotti Huovisen palkintosijoilta. Miikka taisteli jälleen renkaidensa kanssa, paineita ei saatu kohdalleen, jonka takia Miikka ei päässyt nousemaan halutulla tavalla ja oli lopulta kuudes. Kilpailun vaiheissa kuitenkin renkaat toimivat välillä niin, että Miikka ajoi toiseksi nopeimman kierrosajan ja sai näin ollen eturivin lähtöpaikan sunnuntain kisaan. Milla kamppaili myös renkaiden lämpöjen kanssa ja alussa pääporukka pääsi karkaamaan. Kilpailun loppupuolella, kun renkaat alkoivat toimia, erot eivät juuri muuttuneet, mutta maalissa Milla oli kahdeksas.

Sunnuntain lähdössä Miikan renkaat saatiin toimimaan alusta lähtien ja hän taistelikin kärkikahinoissa koko kilpailun ajan. Lopussa iskukyky ei kuitenkaan aivan riittänyt ohituksiin, joten tuloksena varma neljäs sija. Aleksanteri Huovinen jäi ensimmäisessä mutkassa keskelle rytinää, mutta pääsi kuitenkin jatkamaan matkaa muiden perään. Maalissa Huovinen oli kymmenentenä. Milla Mäkelä jäi pussiin väistäessään alun kolareita ja jäi jälkeen muista, mutta sai ajettua muuta porukkaa kiinni kisan aikana. Kierrokset loppuivat kuitenkin kesken ja tuloksena jälleen kahdeksas sija.

Vaikka sijoitusten valossa viikonloppu ei näyttänyt loisteliaalta, nyt on kuitenkin tiedossa että jokainen Mtec radalla on hyvissä säädöissä ja vauhtia löytyy. Seuraavaan kisaan Kemoralle 10.-11.8. on vain otettava vauhdin lisäksi hyvä onni mukaan! Elokuussa Mäkelä Racing lähtee myös vierailulle Ruotsin kamaralle, kun Anderstorpissa ajetaan NEZ ja SM lähdöt 17.-18.8. Heja Sverige!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
----

Pito-ongelmia Ahvenistolla | 27/06/2013

SM-sarjan toisessa osakilpailussa Hämeenlinnan Ahvenistolla kisailtiin 15.-16.6. vaihtelevissa olosuhteissa. Harjoituspäivinä päästiin kokeilemaan autoja niin kuivalla kuin märälläkin radalla. Myös Mäkelä Racingin testikuljettaja Netta Pekkala oli ajamassa harjoituksissa ja pääsi kokeilemaan vauhtiaan myös sadesäässä. Kilpailupäivinä rata kuitenkin pysyi kuivana Formula Fordien lähtöjen ajan.

Aika-ajossa Miikka Mäkelä aloitti hyvin ja ajoi toiseksi nopeimman ajan, mutta sitten Miikka juuttui yhden kilpailijan aiheuttamaan ruuhkaan ja putosi lähtöruudukossa kuudenneksi. Aleksanteri Huovinen ajoi ensimmäistä kertaa kilpaa Ahveniston radalla ja sijoittui aika-ajossa yhdeksänneksi perässään Milla Mäkelä, joka oli aika-ajon kymmenes. Ensimmäisessä kisalähdössä Miikka Mäkelä tippui ensimmäisillä kierroksilla hieman, mutta teki hyvää nousua taas kohti kärkeä, mutta kierrokset loppuivat kesken kun Miikka oli viidennellä sijalla. Aleksanteri Huovinen ja Milla Mäkelä ajoivat ehjän kisan ja olivat maalissa sijoilla 9 ja 10.

Lämpötilat vaihtelivat suuresti kun sateen uhka kasvoi sunnuntai-iltapäivänä. Tämä teki rengaspaineiden ja pyöränkulmien säätämisen erittäin haastavaksi. Pitoa ei tuntunut löytyvän koko kisan aikana, eikä radalla vieraillut turva-autokaan auttanut rengaslämpöjen nostamisessa, pikemminkin päinvastoin. Lopputuloksissa Mäkelä Racingin kuljettajat löytyivät peräkkäin sijoilta 6, 7 ja 8 järjestyksessä Miikka, Aleksanteri ja Milla.

Seuraava kisa ajetaan 20.-21.7. Jurvassa Botniaringin uudella pidemmällä radalla samoissa kisoissa moottoripyörien SM kärjen kanssa. Pidennetty rata on kaikille uusi ja Mäkelän sisarukset ovat yleensä olleet vahvoilla uusilla radoilla. Myös Aleksanteri Huovinen on oppinut ajamisen niksit nopeasti, joten ehkä onni kääntyy kauden kolmannessa kisassa.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
----

Työntäyteinen kauden avaus Motoparkissa | 3/06/2013

FINRace sarjan ensimmäinen osakilpailu ajettiin 25.-26.5.2013 helteisissä tunnelmissa Virtasalmen Motoparkissa. Mäkelä Racing oli kauden avauksessa mukana neljän auton tiiminä: Milla ja Miikka Mäkelä jatkavat yhä SM- sarjassa, mutta molemmat uudella kalustolla. Miikka ajaa takaisin ostetulla ja kunnostetulla Mtec FD09 autolla ja Millalla on täysin uusi Mtec FD12. Aleksanteri Huovinen ajaa ensimmäistä kauttaan formuloissa Millan viimevuotisella FD09 autolla ja Taavetti Alatalo osti Miikan viimevuotisen Mtec FD10 auton, jolla hän kilpailee Mäkelä Racingin teltassa. Mäkelä Racingin lisäksi HMH Racingin Mtec FD09 on yhä mukana sarjassa, joten Mtecin edustus tällä kaudella on vahva.

Kauden avaus sujuu harvoin täysin ongelmitta ja se huomattiin tälläkin kertaa. Harjoitus päiviä uudet autot teettivät töitä, sillä molemmat kasattiin vasta kisoja edeltävällä viikolla ja olivat ensimmäistä kertaa radalla vasta torstaina. Lapsivikojen hakeminen ja korjaaminen vei aikaa ja vaati tiimiltä paljon, eivätkä radalle ajautuneet suuremman puoleiset kivet auttaneet asiaa rikkomalla remmejä ja ajattamalla autoja pusikkoon joutuessaan kaasupolkimen alle. Kisoihin mennessä ongelmat olivat onneksi jo takana päin ja siinä vaiheessa pystyttiin keskittymään jo olennaiseen.

Lauantain lähdössä Miikka sijoittui hienon ajon jälkeen kolmanneksi avaten samalla SM-pistetilin hyvällä pistesaaliilla. Milla Mäkelän kilpailu hiipui puolivälissä, kun liian korkeat rengaspaineet tekivät ajamisesta yhtä liukastelua. Sijoitus ei kuitenkaan enää tippunut ja maalilinjalla Milla oli kuudes. Aleksanteri Huovinen joutui keskeyttämään ensimmäisen formulastarttinsa kun kivi oli jälleen löytänyt paikkansa kaasupolkimen alta ja kaasu jäi pohjaan. Taavetti Alatalon autosta katkesi alatukivarren kiinnikepultti ja myös hänen debyyttinsä päättyi ulosajoon.

Sunnuntaina ajetussa toisessa kisalähdössä sijoista 4-7 käytiin tiukkaa kamppailua jonka päätteeksi Miikka Mäkelä sijoittui viidenneksi ja Aleksanteri Huovinen sijoittui hienon kamppailun jälkeen kuudenneksi. Milla Mäkelä oli lopputuloksissa yhdeksäs.

Vaikka viikonloppu päättyi lopulta hyvin, jäi seuraavaan FINRace osakilpailuun, joka ajetaan Hämeenlinnan Ahvenistolla 15.-16.6., vielä parannettavaa. Muutaman viikon tauolla huolletaan autot viimeisen päälle kuntoon ja Ahvenistolla lähdetään hakemaan lisää palkintosijoituksia tiimille!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
----

Kausiennakko 2013 | 30/03/2013

Mäkelä Racing Teamin valmistautuminen kauteen 2013 on hyvässä vauhdissa. Syksyllä ajatetut useat testit ovat tuottaneet erilaisia sopimuksia kolmen kartingista nousevan nuoren kuljettajan kanssa. Autokauppaa tehtiin jo syksyllä, kun Taavetti Alatalo osti FD10 Mtecin, jolla hän lähtee ajamaan FINRace sarjaa kaudella 2013 Mäkelä Racingin teltasta käsin. Netta Pekkalan kanssa on tehty testisopimus kaudelle 2013 ja kaudella 2014 14-vuotias Pekkala pääsee kiertämään SM- sarjaa. Aleksanteri ”Aksu” Huovinen ajaa tällä kaudella ainakin muutamia testejä, sekä starttaa kauteen Motoparkissa FINRacen ensimmäisessä osakilpailussa.

Vieraskuljettajien lisäksi Mäkelä Racingin riveissä jatkaa edelleen Milla sekä Miikka Mäkelä. Autokauppojen johdosta Millalle rakennetaan uusi auto kevään aikana. Miikka ajaa kauden 2013 Millan vanhalla FD09 Mtecillä.

Mäkelä Racing vierailee myös ulkomailla ainakin kahden konkarikuljettajan, Miikan ja Millan voimin, kun Ruotsissa ajetaan North European Zone mestaruus kerrasta poikki menetelmällä Anderstorpissa. Lisäksi tarkoituksena on vierailla samalla reissulla Tanskassa tutustumassa Eurooppalaiseen North Sea Seriesiin, jonka toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Jyllandsringillä viikko NEZ- kilpailun jälkeen.

Lisätietoja kuljettajista ja sarjoista seuraavista linkeistä:
www.kotinet.com/taavetti.karting
www.nettapekkala.com
www.facebook.com/NorthSeaFormulaFord


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
----

VM Motorsport show 2012 | 8/12/2012

Helsingin messukeskuksessa 9.-11.11.2012 pidettiin VM Motorsport show, jossa Mäkelä Racing Team oli myös mukana edustamassa Kemoran moottoriradan osastolla.

Osastolta löytyi Millan viimekaudella ajama Mtec Formula. Kolmepäiväisen tapahtuman aikana kävijämäärät olivat huikeita, kiitos tästä kuuluu toki myös muille messuille jotka pidettiin yhtä aikaa messukeskuksen eri halleissa. Messujen aikana saatiin niin solmittua uusia mielenkiintoisia yhteyksiä, kuin myös esiteltyä autoa ja Kemoran moottorirataa niin paljon kuin suinkin ehti. Messuista jäi hyvä yleiskuva sekä Mäkelä Racing Teamille, että Kemoran edustajille ja toivommekin ensi vuoden messujen toteutuvan samalla kaavalla.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
----

Kauden viileä päätös 22.-23.9.2012 | 8/12/2012

SM-kauden viimeinen osakilpailu ajettiin syksyllä legendaarisella Motoparkin radalla Virtasalmella. Viikonlopun kaikki ajotapahtumat sijoittuivat märälle tai puolimärälle radalle, joten sadekelirenkaiden käyttöaste oli huomattavan suuri. Lämpötilatkin lähentelivät jo nollakelejä, joten pitoa ei kehuttavasti ollut edes kuivalla radalla.

Lisää jännitystä aika-ajoon toi pienen tihkusateen myötä monet yllätysliukkaat paikat eripuolilla rataa, jotka aiheuttivat laajalti hämmennystä ja pyörähtelyjä radalla lähes jokaiselle kuljettajalle. Monia vähältä piti- tilanteitakin ehti sattua jo ennen kuin sijoituksista päästiin edes kunnolla taistelemaan. Aika-ajo toi Miikka Mäkelälle kolmannen ja Milla Mäkelälle seitsemännen lähtöruudun.

Ensimmäinen kisalähtö ajettiin vielä samana päivänä, eli lauantaina. Lähdössä Miikka starttasi hyvin viivalta ja piti kolmannen paikkansa. Pitkän suoran päässä Miikan edellä ajaneen Kristian Laineen ja Miikan jarrumerkit eivät täsmänneet kohdalleen. Tämä antoi takana ajavalle Ville Kiviselle ohitusmahdollisuuden, jonka hän käytti hyväkseen. Kristian taisteli itsensä takaisin toiseksi jättäen Miikan ja Villen ottelemaan neljännestä sijasta. Kovan taistelun ja parin pienen kontaktin jälkeen Miikka joutui kuitenkin tällä kertaa tyytymään nelossijaan. Toisessa lähdössä Miikka otti kauden päätteeksi myös toisen neljännen sijan tuloksissa.

Millan ajo sujui harjoituksissa paremmin kuin aiemmin tällä kaudella. Myös kostealla radalla ajo tuntui onnistuvan ja autoa saatiin säädettyä viikonlopun edetessä koko ajan paremmaksi. Kilpailulähdöissä Milla kuitenkin joutui hieman ruuhkaan ja sijoitukset jäivät tällä kertaa kuudenteen ja seitsemänteen. Parempaankin olisi ollut ehkä vauhdin puolesta mahdollisuuksia. Oskari Kurki-Suonio ajoi vieraskuljettajana kauden viimeisessä osakilpailussa HMH Racingin Mtecillä Ilari Hakasen loukattua jalkansa ajokelvottomaan kuntoon. Oskari otti viimeisessä lähdössä hienosti podium sijoituksen tullen Miikan edellä maaliin kolmantena.

Kausi 2013:

Ensi kaudella Milla jatkaa SM-sarjassa, kenties upouudella Mtecillä. Miikka lähtee vaihto-opiskelijaksi Itävaltaan helmikuussa ja ensi kauden kilpailusuunnitelmat ovat toistaiseksi auki. Todennäköisesti Miikka kuitenkin nähdään vähintään vieraskuljettajana niin monessa kilpailussa kuin suinkin mahdollista. Lisäksi ainakin yksi Mtec on lähdössä tehdastiimin hoivista muille teille, mutta Miikan vanha Mtec FD10 nähdään silti myös ensi vuonna SM-sarjan lähtöruukoissa, kun ruukkilainen Taavetti Alatalo siirtyy kartingista formulapuolelle. Myös oululainen 14-vuotias kartingkuljettaja Netta Pekkala on tehnyt sopimuksen Mäkelä Racing Teamin kanssa ensikaudella ajettavista testeistä.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
----

Miikka palkintopallille Kemorassa | 17/08/2012

Mäkelä Racing kurvaili Kemorassa 11.-12.8. Finracen kolmannessa osakilpailussa ja samalla kausi 2012 ylitti puolivälin etapin. Kemorassa ajettiin Formula Fordien SM sarjan lisäksi Zetec moottoristen fordien kerrasta poikki trophy mestaruus ja näin ollen Mäkelä Racingin
teltassa majaili viikonlopun ylitse 4 autoa; Miikka ja Milla Mäkelä Mteceillään, legends-kuljettaja Sirpa Tikkala zetecillä sekä Petri Rautio omalla zetecillään ajamassa ensimmäistä kilpailuaan. Yhteensä autoja oli viivalla varsin mukavat 10 kappaletta ja tällä määrällä Formula Fordeille on turvattu SM arvo myös ensi vuodelle.

Viikonloppu eteni tälle kesälle epätyypilliseen tapaan kuivissa merkeissä. Aika-ajossa Miikka onnistui nappaamaan neljännen ruudun, Millan sijoittuessa kuudenneksi. Sirpa otti haltuunsa Zetecien toisen ruudun ja Petri neljännen. Ensimmäisessä kisalähdössä Miikalla oli kova
taistelu kolmannesta sijasta, mutta ruutulipulla hän joutui tyytymään neljänteen sijaan. Milla piti hallussaan kuudetta sijaa aina viimeiselle kierrokselle saakka, kunnes vaihdekeppilinjastosta petti pultti ja viimeinen kierros oli köröteltävä nelos vaihteella. Onni onnettomuudessa sijoitus putosi vain yhdellä pykälällä. Sirpa Tikkala teki varman suorituksen ensimmäisessä formulakisassaan ja sijoittui kahdeksanneksi, eli Zetecien toiseksi. Petri niin ikään varmasti maaliin ja Zetecien kolmannelle sijalle.

Sunnuntaina ajetussa toisessa kilpailulähdössä Miikka pääsi ensimmäisten kierrosten aikana kolmanneksi ja sen verran karkuun muulta joukolta, että tällä kertaa maaliinkin tultiin podium
sijoituksella. Milla paransi edelleen lauantailta kun kierot jarrulevyt saatiin vaihdettua. Vauhti ei aivan riittänyt taistelemaan sijoista 4-5, mutta perässä ei ollut vaikeuksia pysyä. Tuttu kuudes sija tuntui paremmalta kuin aiemmin kun tietää että ero ylös päin on pienentynyt
huomattavasti. Sirpa otti jälleen Zetecien toisen tilan ja olikin Trophyn yhteispisteissä toinen. Petri Rautio oli Zetecin loppupisteissä pronssilla.
 
----------------------------------------------------------------
 
Rengasrulettia Botniaringillä
| 10/07/2012

Jurvan Botniaringillä ajettu FINRacen toinen osakilpailu sujui jo Ruotsissa totuttuun malliin vaihtelevalla menestyksellä. Aika-ajoon lähdettäessä ripisteli vettä ja rengasvalinta oli vaikea. Rata ehti kuitenkin kuivua sen verran, että suurin osa vaihtoi slicksit alle. Mäkelä Racing luotti siihen että välikelinrengas on yhä se pitävämpi vaihtoehto ja alku näytti erittäin lupaavalta. Miikka kärjessä, Milla toisena ja muut yli 5 sekuntia jäljessä slickseillä. Rata kuitenkin kuivui. Aika-ajon edetessä ja slicksit alkoivat toimimaan. Miikka tippui neljänneksi ja Milla kuudenneksi. Lisäksi Milla oli 3kg alipainossa punnituksessa, joka johti hylkäykseen.

Ensimmäiseen lähtöön rengasruletti jatkui ja sade tuli vain pari minuuttia liian aikaisin Mäkelä Racingin kannalta, sillä Miikka ja Milla luottivat että sade jatkuu vielä ja pitivät sadekelin renkaat alla muiden jumpatessa radan kuivuessa saderenkaista slickseihin ja sateen alkaessa uudelleen takaisin sadepyöriin. Liukas rata yllätti Millan jo lämmittelykierroksella ja kisa päättyi penkalle. Miikka lähti tiukkaan taistoon hyvin mukaan, mutta epäonni piinasi yhä ja Ruotsin toisintona toinen takarengas tyhjeni jälleen kisan aikana, jonka seurauksena Miikka tippui neljänneksi.

Sunnuntaina keli oli rehellisesti kuiva ja toinen lähtö sujui suhteellisen hyvin. Miikalla oli autossa mystinen ongelma oikealle kääntyvissä mutkissa noin kahden kierroksen ajan kisan loppupuolella, mutta maaliin päästiin ja tavoitteet tuli näin ollen täytettyä. Miikka oli sunnuntaina neljäs ja Milla kuudes.

Heinäkuun kisatauon aikana on perusteellisen huollon aika ja Milla käy Seinäjoen Vauhtiajoissa kokeilemassa vauhtiaan legendsin ratissa. Elokuun Kemoran kisaan on odotettavissa paljon Formula Fordeja viivalle kun SM:n lisäksi ajetaan myös Zetec Trophy mestaruus kerrasta poikki menetelmällä.
 
----------------------------------------------------------------
 
Ongelmat kasaantuivat Ruotsin NEZ-kisassa
| 24/06/2012

Mäkelä Racingin viikonloppu Karlskogassa meni kaikkea muuta kuin odotetusti. 16.-17.6. ajettiin kerrasta poikki NEZ, eli Pohjois-Euroopan mestaruus Gälleråsenin radalla Ruotsin Karlskogassa. Totuttuun tyyliin Ruotsissa harjoituksia on vähän ja rata oli Miikalle ja Millalle täysin uusi. Lisäksi harjoituksia vaikeutti ruuhka, kun kaikki 26 autoa tahkosivat rataa yhtä aikaa. Puhdasta kierrosta oli vaikea saada vielä aika-ajossakin, lisäksi kaksi vuotta vanhat saderenkaat olivat väärä valinta kaatosateeseen, näin ollen Miikka jäi aika-ajossa ruutuun 13. Milla olisi sijoittunut 17. sijan tienoille, mutta aika-ajon jälkeen selvisi että sponderi ei ollut toiminut koko aika-ajon aikana, näin ollen lähtöruuduksi tuli 26.

Ensimmäisen lähdön line uppiin lähdettäessä Miikan autoa ei saatu käynnistymään omin avuin. Milla ehti startata viimeisestä rivistä ja ohittaa ensimmäisen kierroksen aikana reilut 5 autoa, kunnes yksi kuljettaja päätti kääntää päälle ohitustilanteessa. Milla ehti jarruttaa ja sai vältettyä törmäyksen, mutta seuraavana tullut auto ei ehtinyt reagoimaan yhtä nopeasti ja ajoi Millan perään. Tällä välin Miikan auto oli saatu käynnistettyä vetämällä ja Miikka pääsi radalle muutaman kierroksen kärkeä perässä. Ensimmäisen lähdön kierrosaikojen perusteella määräytyi toisen lähdön lähtöpaikka, joten Miikan oli tärkeää ajaa, vaikka pisteille ei ollut mahdollisuuksia. Toisen takarenkaan tyhjennyttyä kisan aikana Miikan kierrosaikakaan ei ollut paras mahdollinen, mutta riitti silti ruutuun 10. Milla joutui jälleen starttaamaan viimeisestä rivistä jäätyään taas ilman aikaa.

Lauantai-ilta kuluin etsiessä ongelmaa Miikan autosta, mutta vika häipyi yhtä mystisesti kuin oli tullutkin. Moottori tosin ei kuulostanut edelleenkään täysin terveeltä. Miikka pystyi kuitenkin ajamaan kisat sunnuntaina ja onnistui taistelemaan itsensä kuudenneksi toisessa lähdössä. Ylemmäskin olisi ollut mahdollisuudet, mutta tällä kertaa kisan aikana petti kakkosvaihde. Milla lähti ruudusta 26 ja nousi kisan aikana sijalle 14, vaikka kävikin ulkona radalta kolme kertaa.

Sunnuntain toisessa lähdössä Miikka lähti ruudusta 6. ja Milla ruudusta 15. Miikka kävi tiukkaa taistelua koko kisan läpi sijoista 4-10. Milla taisteli alussa muutaman ohituksen, mutta rako eteenpäin kasvoi liian suureksi, joten viimeiset kierrokset olivat lähinnä maaliin ajelua. Kolmannen lähdön tuloksissa Miikka oli 9. ja Milla 12. Loppupisteissä Miikka oli 12. ja Milla jäi pisteittä.

Mäkelä Racingillä pitää kiirettä koko juhannuksen sillä autot on huollettava perusteellisesti ennen Botniaringin SM-kisaa, joka ajetaan 30.6.-1.7.
 
----------------------------------------------------------------
 
SM-avauksesta kaksi kolmosta ja nopein kierros
| 23/05/2012

Finracen ensimmäinen viikonloppu ajettiin Alastaron moottoriradalla 19.- 20. toukokuuta. Mäkelä Racing Team ajoi kevään ensimmäiset testit vasta Alastaroon mennessä Botniaringillä ja testaamisen puute näkyi kisasuorituksissa. Molemmat sekä Miikka että Milla kyllä
väläyttelivät löytyvällä vauhdilla, mutta ajorutiini puuttui.

Ensimmäiseen lähtöön Miikka sai kolmannen lähtöpaikan ja taisteli tiukasti kärkikahinoissa läpi kisan, sijoittuen lopulta kolmanneksi. Taistelun lomassa Miikka onnistui ajamaan kilpailun nopeimman kierrosajan ja lähti näin ollen sunnuntaina paalulta. Taitelu oli jälleen tiukkaa kärjessä, mutta Miikan osalta se jäi valitettavasti kesken kun molemmat kaasun palautinjouset katkesivat kuudennella kierroksella. Auto sukelsi pitkälle metsän laidalle, mutta sekä kuski että auto säilyivät onneksi ehyenä. Vauhtia riittää, vielä kun tuurikin pysyisi mukana!

Milla lähti lauantaina kisaan kuudennesta ruudusta ja ajoi henkilökohtaisen parhaan kierrosaikansa lauantain lähdössä. Autoon on tehty talven aikana merkittäviä muutoksia ja ajotyyliä on muutettava radikaalisti jotta se sopisi uusiin säätöihin, vauhti alkoikin olla hyvää
vasta sunnuntain lähdössä, eli liian myöhään. Sunnuntaina muiden epäonni kuitenki siivitti Millan lopputuloksissa kolmanneksi. Nyt kun podiumsijoitusten pää on auki on sarjaa hyvä jatkaa ajamalla saavutetuin sijoituksin kauden mittaan.

Seuraavaksi edessä on kerrasta poikki NEZ kilpailu Ruotsin Karlskogassa Kesäkuun 16.-17. päivä. Siihen on valmistauduttava huolella ja edessä onkin ainkin yksi testipäivä ennen ulkomaan matkaa.
  
----------------------------------------------------------------
 
Formula Fordit hyvin esillä ennen kauden alkua
| 30/04/2012

Miikka Mäkelän Mtec FD10 oli esillä 20.-22.4. Oulun Rakentajamessuilla, johon osallistui yli 15 000 kävijää. Formula veti Siikalatvan kunnan osaston täyteen todella tehokkaasti, eikä autoa esitelleet Milla ja Miikka saaneet hetken rauhaa innokkailta kyselijöiltä kolmipäiväisen messun aikana.

Messujen yhteydessä järjestettiin kilpailu jossa tuli arvata Formula Fordin renkaiden kuumapaineet ja oikea vastaus on 1,4. Oikein arvanneita löytyi kolme kappaletta: Noora Pekkala, Esa Leskelä, Sami Eriksson. Edellä mainituille henkilöille lähetetään Mäkelä Racing Teamin seinäkalenterit sekä lahjakortit, joilla saa kaksi vapaalippua heidän valitsemaansa Rata SM tapahtumaan. Lisäksi arvottiin kolme kalenteria lohdutuspalkintona arvauksensa jättäneiden kesken. Onni suosi seuraavia henkilöitä: Arto Niskanen, Ilpo Autio ja Sakari Jussila. Onnittelut voittajille! :-)

Mtec-autot ovat myös muissa tapahtumissa mukana kevään korvilla. HMH-Teamin Mtec oli esillä perinteeksi muodostuneilla Kartingkauden avauskisoissa Porin Kevät Päräyksessä. HMH aikoo tuoda Formula Ford Mtec kalustonsa esittelyyn myös Kuopiossa järjestettävässä Tartu Rattiin tapahtumassa.

Mäkelä Racing Teamilla on myös edessään vielä kiireinen kevät ennen kisoja. Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävässä Tartu Rattiin-tapahtumassa on Teamin yksi Mtec esittelyssä. Ja sitä seuraavalla viikolla tiistaina 8.5. Oulunhallissa järjestettävä yläasteikäisille suunnattu Your Move-tapahtuma liikunnasta kiinnostuneille ja uusia urheilulajeja etsiville nuorille saa lisäväriä moottoriurheilun puolelta Mtec:in läsnäololla. Nykyään kun Formula Fordeja saa alkaa ajamaan jo 15 vuotta täyttäneet, niin kohdeyleisö on hyvinkin osuvaa.

----------------------------------------------------------------

Mäkelä Racing ja Q8 Oils yhteistyöhön
| 27/01/2012

Q8 Oils ja Mäkelä Racing solmivat vuoden 2012 alussa yhteistyösopimuksen tarkoituksena lisätä Q8 Oils merkin tunnettuvuutta ja näkyvyyttä Suomessa. Mäkelä Racing siirtyy tietenkin käyttämään kalustossaan ja kilpa-autoissaan Q8 voiteluaineita ja öljyjä ja Q8 öljyt tulevat myös myyntivalikoimiin.

Q8 Oils on maailmalla erittäin tunnettu voiteluaineiden sekä niiden raaka-aineiden tuottaja ja omaa alalta vankan kokemuksen. Koska Q8 tuotteet ovat korkealaatuisia oli Mäkelä Racingin helppo siirtyä käyttämään Q8 öljyjä ja voiteluaineita kalustossaan, jossa voiteluaineet muodostavat ison osan suorituskykyä ja luotettavuutta.

Q8 logot tulevatkin näkymään tulevaisuudessa teamin kilpailu- ja kuljetuskalustossa sekä teamin asusteissa tulevilla kausilla. Merkki on myös vahvasti esillä näyttely- ja messutapahtumissa, joissa Mäkelä Racing esittelee kalustoaan. Rata-autoilun Suomen mestaruussarjassa Miikka ja Milla Mäkelä kilpailevat tulevalla kaudella Q8 öljyjen vauhdittamana ja tavoittelevat kärkisijoja sarjassa. Miikka kilpailee uudella 2012 mallin Mtec FD 12 autolla ja Milla ottaa käyttöön Miikan viimevuonna käyttämän FD 10 vuoden 2010 auton, jonka nopeus on todistettavasti kohdallaan. Q8 Oils ja Q8 Racing logot tulevatkin näkymään ensikaudella näyttävästi heidän autoissaan ja ajovarusteissaan.

----------------------------------------------------------------
 
The unpredictable India | 6/11/2011

Upouudella Intian Buddh International Circuitilla New Delhissä ajettiin Formula MRF mestaruussarjan kaksi viimeistä osakilpailua lämmittelylähtöinä New Delhin F1 osakilpailulle. Lisäksi MRF:llä oli jaossa kahden lähdön yhteispistemäärässä pärjänneille yhteensä 100 000 USD.

Sarjaan osallistujien kirjo oli laaja. Suomen lisäksi muun muassa Englannista, Australiasta ja Iranista oli tullut kuljettajia ottamaan mittaa Intialaisten vauhtitasoon. Jo pelkästään osallistujaluettelon monimuotoisuus toi lisämielenkiintoa kisalle. Kaikki osallistujat eri lajien ja luokkien mestareita aina formuloista ralliin. Kisalähdöt näytettiin livenä televisiosta paikallisella urheilukanavalla ja F1 lähtö veti paikalle runsaasti yleisöä katsomoihin myös MRF-lähtöjen aikana.

Harjoittelua ennen aika-ajoa suotiin 30min, joka meni pääasiassa uuteen rataan tutustumiseen. Myöhemmin samana päivänä ajettiin aika-ajot joista Miikalle tuli kuudennet lähtöpaikat molempiin kisalähtöihin.

Ensimmäisessä lähdössä Miikka sai oikuttelevan kytkimen takia huonon startin ja putosi sijoille 11-13. Loppusijoitus pienen kipuamisen jälkeen tyydyttävä kahdeksas.

Toiseen starttiin otettiin melko radikaali taktiikka. Siivet nollaan ja vanhoilla renkailla. Lisäksi kaikki katteiden saumat ja ylimääräiset ilmanottoaukot teipattiin jolla saatiin lähinnä psykologista etua ennemmin kuin vauhdillista.

Taktiikka tuotti tulosta jo ensimmäisillä kierroksilla. Sama kytkin nikoitteli lähdössä jälleen ja puotti sijoille 9-10, mutta mutkavauhti oli ensimmäisillä kierroksilla verrattain nopeampaa muiden ajaessa uusia rattaita auki ja suoran auettua vauhtia riitti ilmanvastuksen ollessa minimissään. Muiden uusien renkaiden lähtiessä toimimaan oli downforcettomassa autossa F1 renkaiden kumin kyllästämällä ratapinnalla pito hakusessa, mutta se toi runsaasti vaihtelua sijoituksiin ja vielä enemmän mielenkiintoa kisaan. Varsinkin viimeisten 6 kierroksen aikana käyty kamppailu neljännestä sijasta paikallisen rallimestarin kanssa keräsi runsaasti median huomiota. Kärjen ajaessa siistissä jonossa Miikka varasti kaiken kaikkiaan noin 95% toisen lähdön tv-lähetysajasta kovilla kamppailuilla. Maaliviiva ylittyi niukasti neljäntenä.

Palkintosijoja ei Intiasta tullut, mutta tv-aikaa ja kovaa vääntöä riitti. Ja kokemuksena New Delhin tapahtuma on jo itsessään sen laatuinen jota ei ikinä unohda.

Kuvia kilpailuviikonlopulta
 
----------------------------------------------------------------
 
Pohjoisen kuskit Intian F1-kisoissa
| 18/10/2011

Pohjoissuomalaiset rata-autoilijat Miikka Mäkelä ja Jukka Honkavuori kilpailevat Intian formula MRF-sarjassa kaudella 2011. Miikka on ajanut Rata-SM sarjassa Formula Ford-luokassa kaudella 2010 SM-kolmoseksi ja 2009 Nez (north european zone) kolmoseksi. Jukka on Formula Ford -luokan suomenmestari vuodelta 2009 ja Formula Renault suomenmestari vuodelta 2010.

MRF-sarja alkoi helmikuussa Chennain radalla kahtena peräkkäisenä viikonloppuna ajetuilla kuudella lähdöllä, joissa pojat osoittivat vauhdin olevan kohdallaan. Jukka ajoi yhden voiton ja useita palkintopallisijoituksia. Miikka taisteli sijoilla 5-7 ja osoitti vauhdin olevan kohdallaan tekniikka ongelmista huolimatta.

Syyskuun lopussa kaksikko kävi ajamassa viimeistelytestit Chennain radalla, ennen kuin autot siirrettiin New Delhiin. Samassa yhteydessä kuljettajat antoivat lehdistö- ja TV-haastatteluja eri yhtiöille, jotka tekevät raportteja New Delhin F1 kisoista. New Delhissä ajetaan kaksi kilpailua, joissa on palkintopotissa 100 000 $. Voittaja saa 50 000$,
toiseksi sijoittunut 30 000$ ja kolmas 20 000$. Kilpailut ajetaan New Delhin Noidan uudella formularadalla Formula yksi kilpailujen esilähtöinä. Paikalliset formulat korvaavat GP2 ja GP3 luokat, jotka eivät aja loppukauden Aasian kisoissa.

Rahapalkinnot ovat keränneet MRF-formula sarjaan kovatasoisen kuljettajajoukon. Mukana on kuljettajia Intian lisäksi mm. Englannista, Ranskasta, Australiasta ja Suomesta, yhteensä 20, joista 9 on Intialaisia. Joukossa lukuisia eri mestaruuksiin yltäneitä kuljettajia.
Miikka ja Jukka matkustavat New Delhiin lauantaina 22.10. viikkoa ennen kisoja, missä heitä odottaa lehditötilaisuus tiistaina. Radalle pojat pääsevät torstaina ja ainoa harjoitus, joka kestää 30 min ajetaan perjantaina ja samana iltapäivänä ajetaan myös aika-ajot. Kisalähdöt ovat lauantaina ja sunnuntaina 29. ja 30.10.2011. Lähdöt televisioidaan suorana Neo Sportskanavalla Intiassa, mutta kisoja ei valitettavasti näy Suomessa.
 
----------------------------------------------------------------
 
Miikalle kolmostilat SM-finaalista,
SM-sarjassa neljänneksi
| 14/09/2011

Rata-autoilun SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajettiin 9.-10.9. Hämeenlinnan Ahvenistolla. Mäkelä Racing tiimin Miikka Mäkelä aloitti aika-ajot kärkipaikalla. Loppujaksosta hänen täytyi kuitenkin tulla varikolle tasaamaan rengaspaineita ja kaksi kilpakumppania onnistui ajamaan nopeamman ajan. Näin Miikka pääsi starttaamaan finaaleihin kolmannesta lähtöruudusta.

Ensimmäisessä finaalissa kilpakumppanit taistelivat kiihkeästi mestaruudesta, eikä Miikka halunnut sekoittaa tilannetta. Hän tyytyi ajamaan kolmospaikalla maaliin. Toisessa finaalissa Miikka taisteli kärkipaikoista ja kävikin välillä kakkosena. Ruutulipulle hän saapui kolmantena ja otti jälleen palkintopallisijoituksen. Myös nopein kierrosaika kirjattiin Miikalle. Alkukaudesta tilille tulleet kolme keskeytystä käytännössä pilasivat Miikan mitalihaaveet ja hän sijoittui lopulta SM-sarjan neljänneksi. Tasaisia ajosuorituksia kuvaa kuitenkin se, että Miikan päästessä maaliin hän oli aina palkintopallilla.

Milla kilpaili Ahvenistolla flunssaisena. Hän otti finaaleissa hyviä startteja, mutta sairastelun vuoksi kunto loppui kesken ajon. Hän otti finaaleista kaksi 11. tilaa.

Miikalla on vielä tälle kaudelle ajamatta Intian Formula MRF-sarjan päätösosakilpailu, joka kisataan samana päivänä 30.10. Delhissä kuin F1:setkin. Sitä ennen hän käy testaamassa kalustoaan Intiassa.
 
----------------------------------------------------------------
 
Käänteen tekevä Kemora
| 9/08/2011

Kauden kolmas kilpailuviikonloppu Kemorassa mentiin läpi kosteissa olosuhteissa. Lauantaina ajettiin aika-ajo sekä ensimmäinen lähtö, molemmat rehellisesti märällä radalla. Aika-ajon aikana vesisade yltyi, minkä takia Miikka ei pystynyt parantamaan aikaansa paineiden tasauksen jälkeen ja jäi näin kolmanteen ruutuun. Milla ajoi ulos aika-ajon puolessa välissä ja lähtöruuduksi tuli 9.

Ensimmäisessä lähdössä Miikka sai kolmannelta paikalta hyvän lähdön ja ampaisi kärkeen, mutta karkumatka jäi lyhyeen ja armoton taistelu sijoituksista käynnistyi. Miikka oli lopputuloksissa kolmas. Milla oli lähdössä yhdeksäs.

Sunnuntaiaamuna oli vielä märkää ja warm up ajettiin puoli märällä radalla, slickseillä. Päivän mittaan ei satanut enepää vettä, joten lähdöt ajettiin kuivalla radalla. Sunnuntain ensimmäisessä startissa Miikka jäi lähdössä neljänneksi, mutta kovan taistelun jälkeen nosti sijoitustaan. Edessä ajavan kanssakilpailijan rengasrikko hidasti myös Miikan nousutahtia kun sopivaa väliä ohitukseen ei heti löytynyt niin kärkikuljettaja sai vedettyä välimatkaa muihin. Maaliviivan ylitys hopeasijalla ja lähdön nopein
kierrosaika. Milla jäi ensimmäisellä kierroksella hieman pussiin kanssa kilpailijan taakse ja edessä olevaan porukkaan pääsi tulemaan rakoa, jota Milla ajoi hieman kiinni, mutta yritys ei aivan riittänyt ja tuloksena oli kahdeksas sija.

Sunnuntain toinen, viikonlopun kolmas lähtö ehkä jännittävimpänä ajettiin jo huomattavasti lämpimämmällä kelillä. Sijoitukset vaihtuivat tiuhaan kärkipäässä top 4 kuljettajien hurjassa kamppailussa. Vaihderikkaan kisan tuloksena jälleen toinen sija. Milla sai hyvän lähdön ja taisteli tiukasti kuudennesta sijasta, mutta jarrut meinasivat pettää viimeisillä kierroksilla ja tulos oli lopulta seitsemäs sija.

Muuten huono-onnisen alkukauden jälkeen Kemoran kolme podiumsijoitusta nostivat Miikan kertaheitolla SM-pisteissä neljänneksi ja mahdollisuudet jopa mestaruuteen on vielä mahdollinen. Ahvenisto Finalsia odotellessa.

SM-finaali ajetaan Hämeenlinnan Ahvenistolla 10.9.
 
----------------------------------------------------------------

Pettymyksiä ja juhlaa Ahveniston vauhtipäivillä
| 19/06/2011

Ahvenistolla ajettiin kauden toinen SM kisaviikonloppu 11.-12.6. Mäkelä Racing teamissa ajoi tällä kertaa myös virolainen Nanci Ristla ensimmäistä kisaviikonloppuaan Fordeissa Miikan vanhalla Zetec moottorisella Van Diemenillä. Nancistä tuli näin ensimmäinen formulalla ajanut virolainen nainen.

Aika ajoissa Miikka Mäkelä otti toisen lähtöruudun viikonlopun molempiin kisalähtöihin. Mtecillä ajava Markus Ollila nappasi aika-ajoissa lähtöpaikat neljä ja viisi. Milla Mäkelä jäi aika-ajossa sijoille 11 ja 9, sillä auton jarrubalanssin säätö oli jumittunut liian eteen ja jarrut lukitsivat lähes jokaiseen mutkaan. Nanci Ristla suoriutui debyytti aika-ajostaan hienosti saaden lähtöpaikat 9 ja 8.

Lauantain ensimmäisessä lähdössä Miikan auto ei ponnahtanut lähtöviivalta hyvin ja putosi sen seurauksena viidenneksi. Hän ehti kolmen kierroksen aikana nousta neljänneksi ennen kuin auto alkoi heittelehtimään varikon mäkeen noustessa ja nyppylän kevennyksen jälkeen auto ei ollut enää hallittavissa ja ajautui kaiteeseen. Miikka joutui keskeyttämään lähdön. Mitä ilmeisimmin Alastarossa tapahtuneiden ulosajojen yhteydessä jokin osa vasemmassa takakulmassa oli saanut hiusmurtuman ja ratkesi lopullisesti vasta finaalilähdössä. Ollila nousi kisan aikana pykälän ylöspäin tullen maaliin kolmantena. Nancin lupaavasti alkanut debyyttikisa päättyi ulosajoon suolenkillä. Milla kamppaili lähdön aikana öljynlämpöjen kanssa, hälytys liian korkeasta lämpötilasta tuli jo puolessa välissä kisaa, mutta Milla pääsi kisan maaliin asti, sijoitus oli 8.

Toisessa finaalilähdössä sunnuntaina Ollilla joutui keskeyttämään toisen lähdön ohitustilanteessa sattuneen kolarin seurauksena. Nanci kärsi toisessa lähdössä auton käyntihäiriöistä, jota ei kisan aikana varikkokäynnillä saatu selville. Myöhemmissä tutkimuksissa selvisi että tulpanjohto oli kulunut puhki venttiilikopan reunaa vasten aiheuttaen oikosulun. Milla ajautui aamun warm upissa ulos kaasun hirtettyä kiinni. Auton oikea etukulma ja kytkinkoppa kärsivät sen verran tuhoa että autoa ei ehditty korjata ajokuntoiseksi ennen lähtöä, joten ikävä kyllä ruutu jäi tyhjäksi. Miikka kävi lähdöstä asti tiukan kaksintaistelun toisesta sijasta. Paikat vaihtelivat useaan kertaan ja lopulliset sijoitukset ratkaistiin vasta viimeisellä kierroksella jossa Miikka joutui tällä kertaa tyytymään pronssille.

----------------------------------------------------------------

Miikka finaalivoittoon Alastarossa
| 22/05/2011

Mäkelä Racingin viikonloppu rata-autoilun SM-sarjan avausosakilpailussa Alastarossa oli tapahtumarikas. Miikka oli oman tiimin valmistamalla MTEC-autolla viikonlopun nopein Formula Ford kuski, mutta maaliin hän selviytyi ainoastaan kertaalleen, voittajana. Millan viikonloppua haittasi pilalle menneet harjoitukset.
Aika-ajoissa Miikan autossa havaittiin vika renkaan venttiilissä. Hän ehti kuitenkin ajaa muutaman hyvän kierroksen, joilla hän saavutti itselleen kaksi paalupaikka. Aika-ajon lopussa häntä ei uskallettu vian vuoksi päästää enää radalle ja viimeiseen finaalin hän sai kakkosruudun. Millan kisa alkoi epäonnisesti. Tärkeät harjoitukset jäivät ajamatta öljypumpun hajoamisen vuoksi. Renkaat jäivät näin sisään ajamatta ja auton säätämistä ei voitu tehdä.

Ensimmäisessä finaalissa paalupaikalta startannut Miikka sai pidettyä kärkipaikan, mutta lähtö pian keskeytettiin kanssakilpailijan ulosajon vuoksi. Uusintastartissa Miikka meni jälleen ykkösenä, mutta kilpakumppani havitteli myös kärkipaikkaa, turhankin rajusti. Auto syöksyi kanttarin yli Miikan auton kylkeen ja kumpikin joutuivat keskeyttämään. Myöskin MTEC-autoa ajanut Rovaniemen Markus Ollila nousi toiseksi.

Sunnuntain finaaleissa taistelu jatkui tiukkana. Ensimmäisen erän keskeytyksestä sisuuntunut Miikka jahtasi rajusti ykköspaikkaa. Auton ajettavuus ei ollut aivan parhaimmillaan ja suoran päässä jarrutuksessa auto lipsahti ulos radalta ja hän joutui keskeyttämään. MTEC-kuski Ollila nousi jälleen toiseksi.

Viikonlopun viimeisessä finaalissa Miikka onnistui vihdoin nousemaan korkeimmalle korokkeelle. Kilpakumppaneiden ahdisteluista ja huonokuntoisista renkaista huolimatta hän pysyi radalla ykkösenä ruutulipulle saakka. Ollila päätti mainion viikonloppunsa kolmostilalla ja ottikin SM-sarjan piikkipaikan.

Milla ajoi finaaleissa parhaimmillaan viidentenä, mutta ei lopulta yltänyt aivan kärkiviisikkoon. Harjoitusten väliin jääminen oli paha takaisku koko viikonloppua ajatellen. Milla nappasi finaaleista sijat seitsemän, kuusi ja yhdeksän.

SM-sarja jatkuu kesäkuussa Ahvenistolla. Tiimi lähtee kisaan luottavaisin mielin. MTEC-autojen vauhti SM-avauksessa oli lupaavaa ja kunhan epäonni saadaan vielä karistettua jokainen MTEC-autolla ajavista kuskeista voi taistella kärkitiloista. Ahveniston rata on Miikan mielirata ja ”voittopeikon” pudottaminen harteita vapauttaa vielä varmasti ajamista.
  
----------------------------------------------------------------
 
SM-kausi 2011 starttaa Alastarosta
| 19/05/2011

Rata-autoilun SM-sarjan kauden 2011 avausosakilpalu ajetaan 21.-22. Alastarossa. Mäkelä Racing on Formula Ford-luokassa mukana kolmella autolla. Omasta perheestä SM-pisteitä jahtaavat Miikka ja Milla. Lisäksi tiimiin saadaan todennäköisesti myös virolaisväriä.
Tiimin autot on talven aikana huollettu perusteellisesti. Testeissä autot ovat toimineet hyvin, joten tiimi lähtee kauden avauskisaan luottavaisin mielin. Alastarossa ajetaan yksi finaali lauantain ja kaksi finaalia sunnuntaina.
  
----------------------------------------------------------------
 

Kaksi viidettä sijaa ja kerran kuudes 
Formula MRF:n toisena kisaviikonloppuna
| 22/02/2011

Intian Formula MRF:n toisena kisaviikonloppuna ajettiin myös kolme finaalistarttia samalla Chennain radalla kuin edellisviikonloppunakin.

Lauantaipäivä alkoi vaikeasti. Aamun vapaisiin harjoituksiin laitettu rengassarja sisälsi useammalla eri seoksella olevia renkaita, jonka takia auto ei ollut paras mahdollinen ajaa. Kisainsinöörit huomasivat erehdyksen ennen aika-ajoja. Aika-ajoihin Miikka sai toimivan rengassarjan ja tuloskin oli tyydyttävä viides. Aika-ajoissa tulikin tähän asti paras kierrosaika. Lauantain finaaliin Miikka starttasi viidennestä ruudusta.

Viikonlopun ensimmäinen finaali oli tapahtumiltaan hieman vaisu, ohituksia ei paljoa nähty. Top 5 säilyi aika-ajo järjestyksessä. Kilpailun puolenvalin jälkeen Miikka saavutti ajavaa Alex Watersia, mutta juuri iskuetäisyydelle päästyään Miikan auton vasen eturengas alkoi lukkiutua jarrutuksissa. Vauhtia oli pudotettava, mutta samalla varmistaa että takana ajava Ameya Walavalkar ei pääse iskuetäisyydelle. Miikka tuli siis maaliin viidentenä.

Sunnuntain ensimmäisessä finaalissa Miikka tippui alun kahinoissa, mutta nousi takaisin käymään kovaa taistelua viidennestä paikasta. Miikan hyökkäykset eivät kuitenkaan aivan riittäneet, vaan sijoitus maalissa oli kuudes.

Viikonlopun viimeiseen, Chennain kuuden kisan putken päättävään lähtöön Miikka pääsi starttaamaan viidennestä ruudusta. Miikan kisa lähti käyntiin tahmeasti. Reistaileva kytkin tiputti hänet letkan hännille. Miikka kuitenkin taisteli jälleen hienosti ja nousi kisassa viidenneksi.

Ennen paluuta kotimaahan Miikka osallistui vielä sarjan pääsponsorin MRF:n järjestämiin päätösjuhliin.

Seuraavan kerran MRF Formula –sarjan pisteitä jaetaan lokakuun lopussa Intian ensimmäisen F1-kisan yhteydessä. Silloin on vuorossa kaksi viimeistä finaalistarttia.
 
----------------------------------------------------------------
 
Ensimmäinen MRF-kisaviikonloppu takana | 07/02/2011

Mäkelä Racingin Miikka Mäkelä osallistui helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Intian Formula MRF-sarjan ensimmäisiin osakilpailuihin. Viikonlopun aikana ajettiin kolme finaalistarttia.

Intian Chennaissa oli päivisin lämmintä noin 35 astetta ja illallakin 20-25 astetta. Kosteus ja kuumuus imivät tehokkaasti kuskeista mehut.

- Chennain rata on hyvin röykkyinen, mutta muuten ihan mukava ja nopea. Kisainsinööreinä toimii yksi kisainsinööri kolmea autoa kohti ja kaksi paikallista mekaanikkoa per auto. Kielellinen ja kulttuurillinen ero vaikeuttaa hieman yhteistyötä. Auto pysähtyy uskomattoman hyvin ja renkaissa on todella kova pito. Moottoritehot ovat selkeästi pienemmät kuin kotimaisessa Formula Fordeissa, mutta sekventiaalinen 5-vaihteinen laatikko toimii hyvin. Auto on ihan erilainen ajaa kuin mihin on totuttu, Miikka kertoo tunnelmia paikan päältä.

Ensimmäisen kisa-aamun vapaissa harjoituksissa Miikan auto toimi hyvin yölla tehtyjen muutosten jälkeen. Vapaissa harjoituksissa ajettiin vain kisarenkaat (kaksi sarjaa) auki aika-ajoa ja kisoja varten. Sijoitus harjoituksissa oli yhdestoista.

Ennen aika-ajoa kisainsinööri huomasi kuitenkin että auton korkeuksia säädettäessä oli tullut virhe. Ennen aika-ajoa korkeuksia ei saatu mitattua vaan auto säädettiin summassa ylöspäin, ettei autoa hylätä liian matalana. Aika-ajossa auto oli todella huono ajaa ja aika jäi aamun lämmittelyn aikaa huonommaksi. Sijoitus oli kuitenkin 11.

Ensimmäiseen finaaliin auto saatiin säädettyä kohdalleen ja auton käyttäytyminen parani huomattavasti. Kisassa oli paljon tapahtumaa, ohituksia ja tiukkoja tilanteita. Finaalien lopputuloksissa Miikka sijoittui seitsemänneksi. Paikalliset kuskitkin ovat osoittaneet nopeutensa olevan kohdallaan tarjoten todella kovan vastuksen. Ohituksia kisassa nähtiinkin todella paljon.

Toisena kisapäivänä tapahtumia riitti molemmissa finaalilähdöissä. Eka lähtöön Miikka otti paikalta 10 hyvän startin ja kovien taistelujen jälkeen hän oli lopputuloksissa kuudes.

Toiseen lähtöön startattiin päivän ensimmäisen kilpailun lopputulosten mukaan, paitsi viiden kärki asettautui lähtösuoralle käänteisessä järjestyksessä. Eli Miikka starttasi kuudennesta ruudusta. Hyvä lähtö nosti Miikan kolmanneksi, mutta hän ajautui kertaalleen hieman radalta ulos. Hän pääsi vielä takaisin radalle viimeiseksi tippuneena. Erittäin vaiherikkaan kisan jälkeen Miikka tuli maaliin sijalla 7.

- Vauhti parani lähtö lähdöltä koko kisaviikonlopun, kun autoa on säädetty joka välissä. Ensi viikolla on jonkin verran harjoittelumahdollisuuksia ja suunnitelmissa on koittaa radikaalejakin säätöjä, kun perusvauhti tiedetään näillä setupeilla olevan kohdallaan. Englantilainen kisainsinööri on innostunut testaamaan erilaisia ratkaisuja lisävauhdin löytymiseksi, Miikka kertoi.

MRF-sarjan kolme seuraavaa finaalistarttia ajetaan jo kuluvana viikonloppuna 12-13. samalla radalla Chennaissa.
 
----------------------------------------------------------------
 
Miikka osallistuu Intian Formula-sarjaan
| 11/01/2011

Miikka Mäkelä ajaa tulevana kautena SM- ja Eurocup-sarjojen lsäksi Formula MRF sarjaa Intiassa. Sarjaan kuuluu 8 osakilpailua, joista kaksi ajetaan lokakuussa Intiassa järjestettävän F1-kilpailun yhteydessä. Kaksi ensimmäistä kilpailuviikonloppua ovat 5.-6. ja 12.-13. helmikuuta Chennaissa. Molempina viikonloppuina ajetaan kolme lähtöä. Viimeinen osakilpailuviikonloppu ajetaan Delhin lähellä uudella radalla Intian F1-kilpailun yhteydessä lokakuussa. Viikonloppuna ajetaan kaksi kilpailulähtöä.

MRF Formula sarjassa ajetaan sarjan järjestäjän omilla autoilla. Sarja on ns. "arrive and drive" eli autojen ylläpidon, huollot ja kuljetuksen hoitaa sarjan järjestäjä. Sarjan pääsponsorina toimii MRF rengastehdas. Autot ovat intialainen siivellinen muunnos Formula Ford autosta. Perusmoottorina autoissa on sama 1.6 Duratec-moottori kuin kotimaisissa Formula Fordeissa. Autossa on viisivaihteinen sekventiaalinen suorakytkentä vaihteisto.

Sarjan autot, renkaat ja mekaanikot arvotaan kilpailijoiden kesken ennen kilpailuviikonloppua. Kilpailijat saavat harjoitella autoilla yhden tunnin ennen kisalähtöä.

Oletettavasti Intian olosuhteet tulevat olemaan hyvin erillaiset verrattuna totuttuun Euroopan ilmastoon.
 
----------------------------------------------------------------
 
Kausi 2010 päättyi Turussa AKK:n mitaligaalaan
| 10/12/10

Miikka vastaanotti SM-pronssimitalin ja Ford-malja palkintoshekin Turussa järjestetyssä AKK:n mitaligaalassa sijoittuttuaan malja pisteissä viidenneksi. Milla oli SM-sarjassa yhdeksäs ja saa ensikaudelle numeron 9. (Miikka ajoi numerolla 9. kaudella 2007) Miikka lähtee uuteen kauteen numerolla 3. Uutta kautta suunnitellaan jo täyttä vauhtia. Tarkoituksena on osallistua SM-sarjaan sekä uuteen Eurocup-sarjaan, jossa on neljä kisaviikonloppua ja jokaisessa 3 lähtöä. Kisat ajetaan tunnetuilla eurooppalaisilla radoilla: Brands Hatch, SPA, Zolder ja Zandtvoort, joten matkailua Englantiin ja Benelux- maihin on luvassa ensikaudella. Tarkoituksena on osallistua Eurocup sarjaan 3-4 auton tiimillä, kuskeina ainakin Miikka ja Milla, muista paikoista neuvotellaan..

Kausi 2011 alkaa VM-motorsport showlla 8.-9. tammikuuta, jossa tiimillämme on oma osasto. Tervetuloa katsomaan Helsingin Messukeskukseen..

----------------------------------------------------------------

Miikka palkittiin Pohjois-Suomen aluemestaruuspalkintotilaisuudessa
| 26/10/10
  

Miikka Mäkelä   Miikka Mäkelälle ojennettiin Oulussa 23.10. järjestetyssä aluemestaruus palkintojen-jakotilaisuudessa tunnustuspalkinto Formula Ford SM-pronssin ansiosta.
  
----------------------------------------------------------------
 
Miikalle SM-pronssia  | 12/9/10

Rantsilan Miikka Mäkelä varmisti Ahveniston SM-finaalissa vaikeuksien kautta itselleen uran ensimmäisen SM-mitalin.

Perjantain finaalissa Miikka ajoi pitkään toisella sijalla taistellen tasaväkisesti palkintosijoista. Kärkiauton peitellessä ohituksia Miikka joutui välillä hidastamaan rajusti ja takana vaaninut kilpakumppani onnistui ohituksessa. Miikka tuli maaliin hienosti kolmantena ja mahdollisuudet pronssimitaliin säilyivät vielä hyvinä.

Lauantain finaalissa Miikka jatkoi perjantain tapaan taistelua kärkitiloista. Miikan lähtö onnistui hyvin ja hän yritti heti alkumatkasta ohitusta kärkikuskista. Viileissä renkaissa ei kuitenkaan ollut vielä kunnolla pitoa ja Miikka liukasteli ulos radalta. Auto vielä pyörähti ja osui kaiteeseen. Rantsilalainen jäi joukon viimeiseksi ja aloitti rajun takaa-ajon. Miikka onnistui vielä nousemaan hienosti kuudenneksi, joka riitti varmistamaan SM-pronssin. Viime vuonna mitali jäi vaivaisen pisteen päähän. – Lähdin ajamaan lauantain finaalia ihan normaalina kisana. Ei ollut mitali mielessä vielä siinä vaiheessa. Mitaliin täytyy kyllä olla tosi tyytyväinen, varsinkin näiden vaiheiden jälkeen. Koko kauden vauhti on ollut hyvää, mutta monessa finaalissa olen jäänyt nollille erilaisten ongelmien vuoksi. Ensimmäinen SM-mitali tuntuu hyvältä. Tästä jatketaan ensi vuonna, Miikka kertoi.

Ratsilalaistiimin toinen kuljettaja Milla Mäkelä puolestaan ajoi hänelle vielä oudolla ja erittäin vaativalla Ahveniston radalla sijat 11. ja kahdeksan. Millan vauhti sekä luottamus autoon ja omaan ajamiseen kasvoivat selvästi viikonlopun kuluessa

Miikan tiivis kisailurupeama jatkuu vielä seuraavana viikonloppuna Jurvan Legends Festivaaleilla. Tällä kertaa hän on mukana kiiminkiläisen Sirpa Tikkalan Legends-tiimissä auttamassa testaamisessa ja säätämisessä. Viikonlopun päätteeksi hän pääsee itsekin tositoimiin hänelle entuudestaan oudon Lengeds-auton ohjaimiin. Legends Festival-tapahtumassa mekaanikot ajavat oman lähtönsä, jossa myös Miikka on mukana.

Katso kuvagalleriat:
Ahvenisto SM 2010 - Otto Hokkanen
Ahvenisto SM 10.-11.2010
 
----------------------------------------------------------------
 
Miikka keikkakuskiksi Historic Grand Raceen 
| 18/8/10

20. Historic Grand Race 21.-22.8. Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa koostuu kuudestatoista kilpalähdöstä harjoituksineen ja aika-ajoineen. Yli 190:een kipuava kilpailijamäärä nostalgiakilpureineen tarjoaa ennenkokemattoman moottoriurheiluviikonlopun Suomessa ja vie osallistujat sekä yleisön entisajan ratakisojen tunnelmaan. Mäkelä Racingin Miikka Mäkelä osallistuu kilpailuun Historic Formulan ohjaimissa. Miikka sai kutsun hypätä entisöidyn vm -85 Reynardin puikkoihin ja otti haasteen innolla vastaan. Linkki kilpailun sivuille.
 
----------------------------------------------------------------
 
Miikka palkintopallillle, Millalle uran  paras sijoitus 
| 17/8/10

Rata SM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin perjantaina ja lauantaina Botniaringin radalla. Formula Ford-luokan ensimmäisessä finaalilähdössä neljännestä ruudusta startannut Miikka joutui käymään kesken kaiken varikolla kytkinongelmien vuoksi. Hän tippui joukon häntäpäähän. Milla ehti maaliin kuudentena. Toisessa finaalissa lauantaina Miikka sai Jurvaan valmistuneen uuden auton jo hyvään vauhtiin ja nosti itsensä kolmanneksi. Milla saavutti uran parhaan sijoituksensa saapuessaan maaliin neljäntenä. Miikan alla oli nyt ensimmäinen Suomessa valmistettu MTEC Formula Ford auto.

Katso kuvagalleriat:
MTEC 2010 Formula Ford
Botniaring rata-SM 13.-14.8.2010
 
----------------------------------------------------------------
  
Vauhtia ja vaarallisia tilanteita Pärnussa 
| 19/7/10

Pärnussa Audrun moottoriradalla ajetussa SM-sarjan osakilpailussa alku oli lupaava; Miikka oli harjoituksissa nopein ja Millakin pääsi jo ensimmäisessä harjoituksessa samaan vauhtiin kuin viime vuoden kisassa.

Miikan ongelmat alkoivat kuitenkin jo keskiviikko iltapäivänä, kun Miikan auton etutukivarren kiinnitys petti ja auto meni 200km/h vauhdista rengasvalliin. Kiinnike oli jo aiemmin saanut siipeensä ja aiempi korjaus oli kestänyt tähän saakka. Pärnun epätasainen rata oli sille kuitenkin liikaa. Vakavammilta vahingoilta vältyttiin. Ainoastaan nokkapala ja kääntövarsi sekä katkennut pultti täytyi vaihtaa.

Seuraavana päivänä sama tapahtui uudestaan. Tällä kertaa Miikka sai kuitekin väistettyä rengasvallin. Torstaina huomattiin myös taka pushrodin vääntyneen hieman ja alatukivarressa pieni railo. Viat korjattiin, mutta vauhti ei enää tullut takaisin. Auto huononi joka harjoituksessa. Aika-ajossa Miikka sijoittui silti neljänneksi. Toiseen lähtöön mennessä ajat olivat jo 4 sekuntia huonompia kuin keskiviikon harjoituksissa ja tulosket sen mukaisia: kuudes ja seitsemäs. Rungon epäiltiin katkenneen keskiviikon ja torstain tapahtumissa. Kotona auto purettiin ja niinhän se railo löytyi.

Millan autoon tehtiin Alastaron jälkeen set upit kokonaan uusiksi ja tuntuma ajamiseen löytyi taas. Aika-ajossa parhailla kierroksilla sattui juuri hieman ruuhkaa ja sijoitus oli kahdeksas. Ensimmäisessä lähdössä oli kovaa vääntöä kun edellä mennyt kuski peitteli häpeilemättä ja oli ajattaa Millan pariin otteeseen ulos. Sijoitus lopulta kahdeksas. Toisessa lähdössä tuli spinnaus omiin nimiin, mutta siitä huolimatta Milla ajoi muita kiinni ja ehti ohittamaankin. Miikastakin olisi päässyt ohi jos olisi ollut vielä yksi kierros lisää. Mutta tuloksena heti Miikan perässä kahdeksas sija.

Seuraavaan kisaan Botniaringille Miikalle tehdään uusi auto, joka on samalla ensimmäinen Suomessa valmistettu auto.
 
Pärnu rata-SM kuvia
Pärnu rata-SM kuvia Otto Hokkaselta
 
----------------------------------------------------------------
  
Miikka kahdesti kakkoseksi Alastarossa 
| 15/6/10

Rata-autoilun SM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna 11.-12.6. Alastaron moottoriradalla. Mäkelä Racing tiimin Miikka Mäkelä ajoi molemmissa Formula Ford-luokan finaaleissa hienosti toiseksi.

Ensimmäisessä finaalissa Miikka epäonnistui pahoin startissa ja putosi joukon hännille. Saatuaan auton jälleen käyntiin Miikka lähti jahtaamaan kilpakumppaneita viimeiseltä paikalta. Hän onnistuikin vähitellen kipuamaan toiseksi. Tässä vaiheessa voittoon ajanut maskulainen Antti Buri oli jo päässyt pitkälle karkumatkalle. Toisessa finaalissa kärkikaksikko ajoi maaliin samassa järjestyksessä.

Tekniikkaongelmista kärsinyt Milla Mäkelä oli puolestaan molempien finaalierin yhdeksäs. Vähäisten sadekelitestien vuoksi Millan auto ei ollut tällä kertaa kilpailukykyisissä säädöissä.

Rata SM –sarjan seuraava kilpailu ajetaan Viron Pärnussa 9.-10.7.
 
Alastaro rata-SM kuvat Otto Hokkaselta
Alastaro rata-SM 11.-12.6.2010 kuvia
 
----------------------------------------------------------------
 
Vauhti kohdallaan, epäonni vaivasi SM-avauksessa
  | 16/5/10

Rata-autoilun SM-sarja 2010 starttasi 14.-15.5. Vetelissä Kemoran radalla. Osakilpailussa ajettiin Formula Fordien osalta jo perjantaina aika-ajot sekä yksi finaali. Rantsilan Miikka Mäkelä oli aika-ajoissa hienosti Formula Ford-luokan nopein ja pääsi näin starttaamaan paalupaikalta illan finaaliin. Miikan startti hieman epäonnistui ja hän tippui kiihdytyksessä muutaman sijan. Viimeisillä kierroksilla Miikka jahtasi kolmantena kärkikaksikkoa, mutta ajautui tiukassa taistelussa hieman ulos radalta pudoten lopulta kuudenneksi. – Lähtöä johtanut kuljettaja ajoi yhdessä mutkassa huonoa linjaa ja pääsin aivan kantaan. Samassa he kuitenkin peittivät ohituspaikan ja jouduin kokeilemaan ulkokautta. Ajautuin radan likaiselle reunalle ja kävin hetken nurmikolla ja sitten vielä pyörähdin, Miikka kertoi. Rantsilalaistiimin toinen kuljettaja Milla Mäkelä ajoi finaalissa pitkään seitsemäntenä, mutta pyörähdys radalla maksoi yhden sijan.

Toisen kilpailupäivän avasivat Formula Ford- luokan kuljettajat. Miikka starttasi neljännestä ruudusta ja pitikin paikkansa alkumatkasta. Ohitustilanteessa Miikan ja kilpakumppanin autot osuivat toisiinsa. Miikan Mtec-auto vaurioitui sen verran, että kilpailu täytyi jättää kesken. Milla ei puolestaan epäonnekseen päässyt starttaamaan lähtöviivalta kytkinvian vuoksi. Hän lähti muun joukon perään varikolta. Useiden kolarien sävyttämässä kilpailussa hän sijoittui lopulta kahdeksanneksi. Finaalissa suurin osa kierroksista ajettiin turva-auton perässä.

Viikonlopun aikana Miikka oli Formula Ford-kuskeista nopein, mutta epäonnisten tapahtumien myötä tulokset jäivät laihoiksi. Miikka ajoi myös viikonlopun nopeimman Formula Fordien kierrosajan ja pisti samalla rataennätyksen uusiksi. Millakin löysi jo hyvän tuntuman täysin uusiksi säädettyy autoon ja pystyi tasaväkisesti taistelemaan sijoituksista joukon keskivaiheilla. Vaikka avausosakilpailun tulokset olisivat voineet olla paljon paremmat, niin Mäkelä Racing lähtee seuraaviin kisoihin luottavaisin mielin. Mtec-autojen vauhti on hyvää, ja kun vielä huono tuuri saadaan karistettua kannoilta, on lupa odottaa hyviä tuloksia.

Kuvia Kemoran SM-avauksesta
 
----------------------------------------------------------------
 
Mäkelä Racing ja Wallius Hitsauskoneet yhteistyöhön 
| 20/1/10

Formula Ford kilpa-autoja Suomessa valmistava Mäkelä Racing Team ja suomalainen hitsauskonevalmistaja Wallius Hitsauskoneet Oy ovat aloittaneet yhteistyön. Sopimus allekirjoitettiin ja julkistettiin 16.-17.1.2010 järjestetyssä VM Motorsport Show moottoriurheilunäyttelyssä Helsingissä, jossa Mäkelä Racing Teamillä ja Wallius Hitsauskoneet Oy:llä oli yhteinen messuosasto.

Mäkelä Racing Team valmistaa ainoana suomalaisena yrityksenä Formula Ford kilpa-autoja. Toiminta alkoi vuonna 2009 ja ensimmäinen Rantsilan tehtaalla rakennettu runko oli esillä VM Motorsport Show:ssa. Formula-auton rungon rakentamisessa hitsaus on tärkein työvaihe. Muurlassa sijaitsevan Wallius Hitsauskoneet Oy:n 60 vuoden kokemus ja laadukkaan hitsauslaitteet auttavat Mäkelä Racing Teamiä tuottamaan parasta mahdollista laatua vaativiin kilpailuolosuhteisiin. Yhteystyösopimuksen mukaan Wallius Hitsauskoneet Oy toimittaa Mäkelä Racing Teamin käyttöön viimeisintä hitsaustekniikkaa ja auttaa materiaalien analysoinnissa sekä parhaimpien laitteiden ja lisäaineiden valinnassa. Wallius osallistuu myös vetolujuustestaukseen ja tarvittaessa kouluttaa Mäkelä Racing Teamin Formula Ford tehtaan henkilökuntaa.

Mäkelä Racing Team markkinoi Wallius Hitsauskoneet Oy:n tuotteita ja palveluita kansainvälisessä Formula Ford maailmassa ja osallistuu erilaisiin näyttelyihin, esittelytilaisuuksiin ja muihin tapahtumiin. Kilpa-autojen valmistuksen lisäksi Mäkelä Racing Team on Formula Ford kilpatalli, joka osallistuu kahden kuljettajan voimin SM-sarjaan ja Pohjois-Euroopan mestaruus NEZ-sarjaan.

Lisätietoa yrityksistä: www.wallius.com ja www.mtec.fi
 
----------------------------------------------------------------
 
Mäkelä Racing VM Motorsport Show:ssa 
| 20/1/10

Mäkelä Racing esitteli Helsingin jäähallissa 16.-17.1.2010 järjestetyssä VM Motorsport Show moottoriurheilunäyttelyssä ensimmäistä Suomessa valmistettua Formula Ford auton runkoa. Toiminta Rantsilan tehtaalla on käynnistynyt ja alkuvuoden aikana siellä valmistetaan kolme Mtec Formula Ford autoa.

Helsingin VM Motorsport Show:ssa Mäkelä Racing:in kanssa samalla osastolla tuotteitaan esittelivät Mäkelä Racingin yhteistyökumppanit Wallius Hitsauskoneet Oy, alumiini koneistusten ammattilainen Makotec sekä dataloggereita ja näyttöjä valmistava Gems. Osastoa kehuttiin mielenkiintoiseksi ja huomiota herättäväksi. Ensimmäisen Suomessa valmistetun Formula Ford kilpa-auton rungon laadukas työnjälki sai myös huomiota.

Kuvia VM Motorsport Show:sta
 
----------------------------------------------------------------
 
Nez-sarjan prossille ja Ford-maljan toinen 
| 23/9/09

Formula Fordin Nez-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajettiin syyskuun puolessa välissä Tanskassa. Kaikki startit ajettiin yhden päivän aikana, joten Miikalle ei jäänyt treeniaikaa uuden radan opiskeluu. Ajamista lisäksi vaikeutti raju flunssa. Ensimmäisissä harjoituksissa Miikka kiilattiin ulos radalta ja tiimillä oli kova työ puhdista auto mudasta ennen aika-ajojen alkua. Miikka oli aika-ajoissa 10:ksi nopein.

Ensimmäisessä erässä Miikka taisteli itsensä yhdeksänneksi. Toisessa erässä Miikka havitteli jo paikkaa viiden kärjestä, kunnes rengas alkoi tyhjenemään. Hän joutui antamaan periksi muutaman sijan ja saapui ruutulipulle kymmenentenä. Huono tuuri jatkui myös finaalissa. Miikka oli hyvässä vauhdissa, mutta loppumatkasta vaihteenvaihtovivusto hajosi ja Miikka ajoi loppumatkan kolmosvaihteella. Sijoitus väkiselläkin huononi ja hän sijoittui sijalle 10. Nez-sarjan yhteispisteissä Miikka otti hienosti pronssia. Ford Malja-pisteissä hän sijoittui vielä korkeammalle toiseksi. Ford maljaan laskettiin Nez-sarjan osakilpailujen lisäksi myös SM-sarjan osakilpailut.

Milla ei osallistunut Tanskan kilpailuun. SM-sarjan menestyksen perusteella Milla sijoittui kauden tulokaspörssissä kolmanneksi.
  
----------------------------------------------------------------
 
Miikalle nelostila SM-sarjasta
| 6/9/09

Ahveniston SM-finaalin Formula Ford-luokassa Miikka Mäkelä ajoi aika-ajoissa paalupaikalle ja sijoittui ensimmäisessä finaali-startissa toiseksi. Kauden viimeisessä SM-lähdössä hän jäi neljänneksi ja tippui yhteispisteissä niukasti pronssitilalta neljänneksi. Pronssiin olisi vaadittu kakkostilaa. NEZ-sarjassa Miikalla on vielä hyvin mahdollisuuksia mitaliin, sillä hän on ennen viimeistä osakilpailua yhteispisteissä toisena.

Milla sairasteli kisaviikolla, eikä pystynyt osallistumaan harjoituksiin. Hän sijoittui päätösosakilpailun finaalierissä viidenneksi ja kahdeksanneksi.

----------------------------------------------------------------
 
Kaksi kakkostilaa Ruotsin NEZ-kisasta
| 2/9/09
 
NEZ-sarjan osakilpailu Ruotsin Falkenbergissa sujui Miikalta vauhdikkaasti. Tuloksena oli kakkostila molemmista finaaleista. Ruotsissa Miikka ajoi Mtec-autolla, jota Milla on käyttänyt Suomen kisoissa. NEZ-sarjan pistetilanteessa Miikka on nyt ennen viimeistä Tanskan osakilpailua toisena. Miikan ja Millan kisat jatkuvat jo 5. ja 6.9. Ahveniston rata-autoilun SM-finaalissa. Miikka on SM-pisteissä kolmantena ennen viimeistä osakilpailua.
 
Kuvia Falkenbergin NEZ-osakilpailusta
 
----------------------------------------------------------------
  
Miikka piti SM-sarjan kolmostilan Jurvassa
| 10/8/09

Rata-autoilun SM-sarjaa ajettiin Jurvassa 8.-9. elokuuta. Mukana olivat myös Mäkelä Racingin Miikka ja Millä Mäkelä.

Parhaillaan armeijan harmaissa palveleva Miikka kävi Jurvassa harjoittelemassa keskiviikkopäivänä ennen kisaviikonloppua ja palasi armeijaan valalle. Torstaina Milla käytti reilusti aikaa testaamiseen. Perjantaina olivat molemmat jälleen tositoimissa Botniaringillä.

Miikka lähti ensimmäiseen finaaliin nelosruudusta. Tämä sijoitus säilyikin koko startin ajan aina maaliin saakka. Toiseen finaaliin hän starttasi kolmosruudusta, mutta hieman vääränlaisten rengaspaineiden vuoksi tippui viidenneksi. Hän pystyi nousemaan yhden sijan neljänneksi ja jahtasi tosissaan myös kolmospaikkaa takaisin. Matka loppui kuitenkin hieman kesken ja hän taipui neljänneksi auton mitan päässä kolmospaikasta. Ennen viimeistä SM-viikonloppua hän on SM-pisteissä kolmantena.

Milla otti jälleen kärkikuskien vauhtia kiinni. Kierrosajat alkavat olla jo kohdallaan. Hän sijoittui ensimmäisessä finaalissa seitsemänneksi ja toisessa kuudenneksi. Seuraava kilpailu on Ruotsissa ajettava NEZ-sarjan osakilpailu elo-syyskuun vaihteessa. SM-sarjan päätös ajetaan syyskuussa Ahvenistolla.
 
Kuvia Botniaringiltä
 
----------------------------------------------------------------
 
Miikka kärkitaistelussa Pärnussa, Milla kuudentana |
1/7/09

Pärnun kisaharjoitukset alkoivat kauniissa kesäsäässä. Torstain ja perjantain harjoitukset sujuivat ilman ongelmia, Millan heinänuhaa lukuun ottamatta. Harjoitukset vietiin läpi kuivalla radalla. Lauantai aamu valkeni kuitenkin sateisena, mutta se oli meidän mielestämme vain hyvä asia. Aamun warm-upissa Miikka kellotti nopeimman ajan ja Millakin oli hyvässä vauhdissa. Sade jatkui ja myös aika-ajo ajettiin märällä radalla. Miikka oli pitkään kiinni paalupaikassa, mutta aika-ajon loppupuolella Oskari Kurki-Suonio sai ajettua hieman paremman ajan ja pudotti Miikan toiseksi. Lauantain sadekisassa Miikka starttasi toisesta ruudusta. Miikka otti hyvän lähdön ja siirtyi kilpailun johtoon. Sitä iloa kesti tosin vain muutaman kierroksen. Miikka pyörähti käydessään kovaa taistelua Oskari Kurki-Suonion kanssa, mutta pääsi sujuvasti jatkamaan kisaa pudoten vain neljänneksi. Miikka sijoittui kisassa lopulta kolmanneksi ja Milla kuudenneksi.

Sunnuntain kisa ajettiin kuivalla kelillä. Miikka sai hyvän lähdön ja piti toisen sijansa. Miikka joutui kisan aikana väistelemään hieman Oskari Kurki-Suoniota, jonka auto hyytyi kesken kisan sillä seurauksella että takana tulleet saivat Miikan kiinni ja onnistuivat ohittamaan ennen kuin Miikka sai renkaat puhtaaksi kiertelyn jälkeen. Miikka putosi neljänneksi eikä kovasta yrityksestä huolimatta onnistunut nousemaan. Milla oli jälleen kuudes. Millan autoa säädettiin perjantaina ja se saatiin sunnuntain kisaan toimimaan hyvin. Viikon lopun aikana Miikka vahvisti SM-pisteiden kolmatta sijaansa ja Milla säilytti tulokaspisteiden toisen sijan.

Edessä on nyt kuukauden tauko, koska Falkenbargin NEZ-kisa on peruttu. Korvaava kisa ajettaneen Anderstorpin radalla Ruotsissa elokuun loppupuolella. Seuraava kisa on kuitenkin Jurvan Botniaringillä 8.-9.8.
 
Kuvia Pärnusta
 
----------------------------------------------------------------
   
SM-sarja jatkui Alastarolla
| 16/6/09

Alastarossa ajettiin kauden toinen SM-kilpailu. Viikonloppu alkoi monien teknisten murheiden saattamana. Miikan autossa ilmeni paljon pieniä, mutta kiusallisia vikoja, joten harjoitukset jäivät torstaina lähes täysin ajamatta. Onneksi Millan uudessa autossa ei ollut ongelmia. Perjantaina Miikalle vaihdettiin vielä jäähdytin, katalysaattori ja takapyörän laakeri. Onneksi Mikko Laulumaa oli mukana auttamassa. Ilman häntä tilanne olisi tuntunut toivottomalta. Lisäksi perjantai iltana paikalle tulivat Ari ja Eetu Mäntykenttä. Pojat toivat mukanaan muutamia tarvittavia varaosia, joten kaikki saatiin lauantaiksi kuntoon.

Aika-ajossa Miikan autoa ei saatu vielä kunnolla vauhtiin, mutta suunta oli selvästi parempaan päin. Aika-ajossa Miikka oli seitsemäs ja Milla 11. Kisassa Miikka sai huonon lähdön ja tippui muutaman sijan. Kisan edetessä Miikka paransi sijoituksia ja hyvä ajorytmi alkoi löytyä. Millan startti takarivistä onnistui kohtuullisesti. Kisan aikana Milla onnistui ohittamaan yhden auton ja kävi viimeisellä kierroksella kovan taistelun Jesse Anttilan kanssa, joka oli kärsinyt stop and go- rangaistuksen. Milla oli lähdön lopputuloksissa 8. ja Miikka 7.

Sunnuntaipäivä alkoi sateisena. Aamun warm-up ajettiin saderenkailla. Siinä Miikka piti hallussa nopeinta aikaa aivan loppumetreille asti. Viimeisellä kierroksella Miika Hirsimäki paransi aikaansa tiimimme Mtec FD 09 autolla, jolla hän osallistuu NEZ-sarjaan. Sunnuntain kisassa Milla ja Miikka ottivat hyvät lähdöt. Miikka nousi lähdön jälkeen kolmanneksi joutuen kuitenkin antamaan hetken kuluttua hieman periksi. Milla otti myös märällä radalla hyvän lähdön ohittaen Steniuksen ja Anttilan. Radan kuivuessa Millan auto alkoi kuitenkin puskea ja pojat pääsivät ohi. Miikka paranteli sijoitustaan nousten kohti kärkeä. Muutaman kierroksen kovan taistelun jälkeen jarrutuksessa Miikan ja Janne Knuutisen autot osuivat yhteen ja Knuutinen ajautui hiekalle ja joutui keskeyttämään. Miikka tuli maaliin kolmantena ja sai toiseksi korkeimmat SM pisteet. Viikonlopun jälkeen Miikka on SM pisteissä kolmantena ja Milla kauden tulokas pisteissä toisena.
 
Kuvia Alastarosta
 
---------------------------------------------------------------- 
 
SM-kausi starttasi Ahvenistolla
| 20/5/09

Ahveniston kisa oli Mtec autojen ensiesiintyminen SM-tasolla ja Miikka ajoi SM-pisteistä Zetec Van Diemenillä. Miikalla oli jarruhuolia autossaan koko viikonlopun. Vaikeudet huomattiin jo keskiviikkona, mutta ongelmaa ei saatu kuntoon ,vaikka töitä tehtiin paljon. Miikka ajoi aika-ajossa viidenneksi jääden paaluajasta 0.7 sekuntia. Jarrumurheet huomioon ottaen se oli ihan hyvä suoritus. Kisassa Miikka sijoittui SM-pistekuskien joukossa lauantaina viidenneksi lauantaina ja sunnuntaina kolmanneksi.

Millan viikonloppu kului rataan ja autoon tutustuessa. Vauhti kasvoi koko ajan ollen viimeisessä lähdössä parhaimmillaan. Milla sijoittui lauantaina kahdeksanneksi ja sunnuntaina kuudenneksi. Antti Buri osoitti Mtec auton kilpailukyvyn jälleen Ahvenistolla. Aika-ajossa särkyneen moottorin takia Antti ei saanut yhtään aikaa aika-ajossa, joten hän starttasi viimeisestä ruudusta. Lauantain kilpailussa jo viiden ajetun kierroksen jälkeen Antti oli kärjessä ja voitti kisan näytöstyyliin lopussa jo löysäillen. Sunnuntaina näytös toistui eli takarivistä voittoon. Mtec-merkin voittoprosentti on kotimaan kisoissa täydet 100. Kiitokset Antille hienosta ajosta.

Kuvia Ahvenistolta
 
----------------------------------------------------------------
   
Kesäkisakauden avaus Botniaringilla
| 20/5/09

Miikka pääsi ajamaan ensimmäistä kertaa tälle kesälle
omalla formulallaan Botniaringin kansallisessa kisassa. Kuivalla ajetut testit menivät hyvin sekä Miikalla että Millalla. Milla ajoi Jurvassa ensimmäisen formulakisansa. Kisapäivä lauantai alkoi sateisena ja koska harjoitukset ajettiin kuivalla, oli uudet säädöt etsittävä nopeasti warm-up:in aikana. Säädöt löytyivätkin aika helposti.

Kisassa Miikka otti pari uskomattoman hienoa starttia, mutta kisan edetessä omat virheet pudottivat sijoitusta ja tuloksena oli Fordeista 4. sija molemmissa lähdöissä. Milla oli ensimmäisessä lähdössä viides ja toisessa tuli keskeytys. Jarruissa ilmeni ongelmaa ja Milla katsoi parhaaksi tulla pois radalta.

Antti Buri voitti molemmat lähdöt ylivoimaisesti, mikä oli hyvä osoitus tehtaamme Mtec auton kilpailukyvystä.

Kuvia Botniaringiltä
 
----------------------------------------------------------------
     
Milla ja Miikka vauhdissa Alastarossa
| 27/4/09

Milla Mäkelä suoritti Rataleima-tutkinnon ajo-osuuden Alastaron moottoriradalla 24.-25.4. Samalla tuli ajettua ensimmäiset testit uudella Mtec FD 09 autolla. Autossa ei ilmentynyt minkäänlaisia ongelmia ja Milla sai keskittyä lähinnä testaamaan autoa ja tutustumaan sen ominaisuuksiin. Ensi vaikutelma autosta oli positiivinen. Kun jarrubalanssi saatiin kohdalleen auton käyttäytyminen oli hyvää ja kierrosaikakin alkoi parantua.  

Miikka ehti testata autoa perjantaina vain 7 kierrosta rataleimaa suorittaneiden kuljettajien lopetettua ajamisen. Miikka sai auton heti hyvään vauhtiin talvi tauon jälkeen. Jo seitsemäs ajokierros antoi ajan 1.20.01. Autossa oli Zetec- moottorisella autolla käytetyt välitykset, jotka osoittautuivat hieman liian lyhyiksi Duratec-moottorille. Miikka kertoi, että aika paranee helposti paremmilla säädöillä. Auto vaatii sopivamman penkin, välitykset ja säädöt. auto oli vielä täysin Englannin nopeille radoille säädetty.
  
Kuvagalleria
   
----------------------------------------------------------------
 
Buri ajoi ensi testit Mtec-autolla Englannissa
| 20/3/09

Suomalainen Antti Buri ajoi onnistuneet ensitestit uudella Mtec FD09 autollaan Snettertonin radalla Englannissa perjantaina 13.3. Seuraavana päivänä testit jatkuivat Brands Hatcin radalla. Kuljettaja ja tiimi olivat tyytyväisiä autoon ja vauhtikin alkoi talven ajamattomuuden jälkeen taas löytyä. Englannin avoimen sarjan kilpailukausi alkaa pääsiäisenä Oulton parkin radalla.

Kuvia testeistä
   
---------------------------------------------------------------- 
 
”Biopolttoaine”- projektin esittelytilaisuus
| 9/2/09

Oulun seudun ammattikorkeakoulun Tekniikan yksikössä järjestettiin 5. helmikuuta infotilaisuus Etanolin käytöstä polttoaineena autourheilukilpailuissa.

Tilaisuudessa esiteltiin projektia, jossa Formula Ford rataluokan kilpa-auto on muutettu käyttämään polttoaineena E85 biopolttoainetta. Projekti on toteutettu yhteistyössä Mäkelä Racing Teamin ja Oulun seudun ammattikorkeakoulun tekniikan yksikön moottorilaboratorion kanssa. Projektin merkittävinä tukijoina ovat toimineet Henry Fordin säätiö sekä Formula Ford Finland ry. ”Suomen puhtain rataluokka”- projektin esittelytilaisuudessa olivat esillä Mäkelä Racing Teamin Formula Ford- kalusto sekä tekniikan yksikön moottorilaboratorio, jossa suuri osa tutkimus- ja kehitystyöstä on tehty.

Projektin tuloksena Formula Ford autojen muuttaminen bioetanolikäyttöiseksi hoituu käden käänteessä. Formula Ford ratasarjassa olisi mahdollista aloittaa tekniikan puolesta bioetanolin käyttö vaikka heti ensi kesänä. Ainut kysymysmerkki on vielä biopolttoaineen saatavuus.

Ammattikorkeakoululla järjestetystä infotilaisuudesta näkyi juttua mm. Sanomalehti Kalevassa sekä Ylen uutisissa.

Kuvia tapahtumasta
Projektiesitys pdf-muodossa
  
---------------------------------------------------------------- 
 
Kalusto esillä Legends Ice Oulu tapahtumassa
| 9/2/09

Millan uusi Mtec FD 09 kilpa-auto oli ensimmäistä kertaa esillä Oulun pesäpallostadionilla järjestetyssä Legends Ice Oulu tapahtumassa. Mäkelä Racing esitteli kalustoa VIP ajo-opiston kanssa rakennetulla osastolla.

Kuvia tapahtumasta
 
---------------------------------------------------------------- 
 
Makelaracing osti Formulatallin Englannista
| 17/12/08

Mäkelä Racing Team on ostanut Englannissa konkurssiin ajautuneen Comtec Car Ltd :n konkurssipesän. Kaupan mukana tuli tehdastallin kaksi autoa, kaikki autojen valmistukseen tarvittavat työkalut sekä yhtiön omistuksessa olleet materiaalit ja varaosat.Mäkelä Racing Teamin tarkoituksena on aloittaa Formula Ford autojen valmistaminen Suomessa heti, kun toimitilat saadaan valmiiksi ja kaikki tavarat tuotua Englannista Suomeen. Automerkin nimeksi tullenee Mtec. Ensikaudeksi uuden Duratec-moottorisen Mtec auton saa ajettavakseen SM-sarjan ensikertalainen Milla Mäkelä.

Koska SM-pisteitä jaetaan ainoastaan Zetec-moottorisille autoille, ajanee Miikka Mäkelä vielä ensikauden SM-sarjan kisat Van Diemen-autolla. NEZ-sarjan kilpailuissa hänet puolestaan nähtäneen uuden Duratec-moottorisen Mtec auton ohjaimissa.

NEZ-sarjassa saatetaan nähdä jopa kolme tiimin autoa taistelemassa mestaruudesta. Autoja on kysytty jo useampaankin tiimiin, mikä on vain positiivinen asia ja antaa uskoa tulevaisuuteen. Onhan auto osoittautunut kilpailukykyiseksi jo tämän vuoden alkukauden kilpailuissa Englannissa.

Kuvia Mtec Formula Ford autoista "in action"
 
---------------------------------------------------------------- 
 
Kalusto esillä Koulutus- ja työelämämessuilla
| 29/09/08

Mäkelä Racingin Miikka Mäkelä esitteli Milla Mäkelän etanoli Formula Fordia Eteenpäin Koulutus- ja työelämä messuilla 24.-25.9. Ouluhallissa OAMK:n osastolla yhdessä autolaboratorion
porukan kanssa. Kuvia messuillta.
 
----------------------------------------------------------------
  
”Etanoli-Formula Fordeilla” onnistunut testikisa
| 16/09/08

Mäkelä Racing on tehnyt vuoden alusta lähtien rajusti töitä Formula Fordien biopolttoaine-projektissa. Viikko rata-autoilun SM-sarjan finaalin jälkeen ajettiin Alastaron kansallisen syyskisan yhteydessä ensimmäinen testikisa Formula Fordeilla, joihin oli asennettu etanolimuutossarjat.

Testikisassa oli mukana kahdeksan Formula Ford-autoa. Kilpailun jälkeen kuljettajien kommentit olivat positiivisia. Autoista tulee etanolilla paremmin kaasuun vastaavia ja hieman tehokkaampia. Kulutus bensiinillä oli Alastarossa ennen noin 0.65l/kierros ja nyt etanolilla 0.82/ kierros. Kasvu ei tuota ongelmaa.

Etanolimuunnossarjan asennus on helppoa ja muutos kestää noin 10 min,/auto. Ongelmana muutamassa autossa oli auton oman lämpöanturin liittimessä ollut huono kosketus. Kun ongelma paikallistettiin tiedonkeruujärjestelmää käyttäen, oli se helppo korjata. Alkuperäinen kilpailukäyttöön tarkoitettu Pectellin boxi ei juuri käytä moottorin lämpötilatietoa, eikä siinä ole kylmäkäyntirikastusta, joten ongelma on jäänyt monelta huomaamatta. Etanolia käytettäessä rikastusten lisääminen lämpötilan muuttuessa on ehdottoman tärkeää.

Alastaron kylmä keli osoittautui ongelmalliseksi. Pakkasta oli yöllä -1.5 astetta ja moottorien lämpötilan ollessa alle 7 asteen, etanolilla käynnistäminen oli vaikeaa. Puolet autoista käynnistyi normaalisti ja vain muutamalla esiintyi vaikeuksia. Mutta pienellä bensa ryypyllä koneet käynnistyivät välittömästi. Aikaisemmin testeissä Mäkelä Racing ei ole päässyt näin kylmiin olosuhteisiin, vaikka kesä on ollut viileä. Kun syksy kylmenee, Mäkelä Racing on mukana parantamassa kylmäkäynnistystä.

Miikka Mäkelä ajoi testikisan starteissa sijat neljä ja kolme.

Kuvia Alastaron Syysracesta
  
---------------------------------------------------------------- 
 
Epäonnea SM-finaalissa
| 16/09/08

Rata-autoilun SM-sarja päättyi Mäkelä Racingin osalta erittäin epäonnisesti. Kilpailu Ahveniston finaalissa loppui jo ensimmäisen kilpailuaamun aika-ajoihin. Auto tuntui Miikan mielestä hyvältä, mutta auton moottorin hajoaminen lähetti tiimin harmittavasti kotimatkalle ennen aikojaan. Formula Fordin SM-sarjan loppupisteissä Miikka sijoittui seitsemänneksi.

Kuvia Ahveniston SM-finaalista
 
---------------------------------------------------------------- 
  
Rata SM Botniaring ja Heikki Kovalainen Karting Race
| 28/08/08

Rata-autoilun SM-sarjan neljäs ja samalla toiseksi viimeinen SM-osakilpailu ajettiin Jurvan Botniaringillä 9.-10.8. Viikonloppu alkoi Mäkelä Racingin osalta jo keskiviikkona testaamalla. Tiimi sai auto säädeltyä aika hyväksi ja Miikka lähtikin aika-ajoon hyvillä mielin. Aika-ajon kolmannella kierroksella kävi vasen takapyörä kanttarilla, vanne vaurioitui ja paine renkaassa putosi 0.5 bar:iin ja jäi siihen. Lisäksi takapään aurauskulmat menivät pieleen. Tästä syystä Miikan kierrosajat putosivat 2 sekuntia. Lähtöpaikoiksi finaaleihin tulivat 5, 6 ja 6. Vauhti ilman kanttarikäyntiä olisi riittänyt kyllä parempaankin.

Finaaleissa kisa meni lähinnä jonossa ajamiseksi. Ensimmäisessä lähdössä Miikka oli viides heti kärkiryhmän takana. Toisessa lähdössä hän oli kuudes eli sama mikä oli lähtöpaikkakin. Viimeisessä lähdössä Miikka sijoittui lopulta pienten ajovirheiden jälkeen sijalle yhdeksän.

Botniaringin viikonloppu oli auton kehityksen kannalta tiimille hyvä, vaikka aika-ajon virhe vei parhaan terän kisalähdöistä eikä Miikka saanut kunnon taisteluvirettä päälle. Viikonlopun aikana tiimi sai kuitenkin säädettyä auton rauhallisemmaksi ajaa, mikä
on hyvä asia tulevaa Ahveniston SM-finaalia varten.

VM testiajo 11.8.

Botniaringin kisan jälkeisenä maanantaina Vauhdin maailma -lehden reportteri Jari Kohonen ja Juuso Pykälistö saapuivat Botniaringille testaamaan formuloita. Pykälistö ajoi ensin Miikan Formula Fordilla muutaman kierroksen. Sen jälkeen autoksi vaihdettiin Millan etanolilla toimiva auto, joka on hieman pirteämpi. Kun Fordit oli ajettu, ajoi Pykälistö NFR teamin Formula Renaultilla ja ADRF teamin Formula kolmosella. Juttua testeistä tulee myöhemmin Vauhdin maailma-lehteen. VM:n tiimi vaikutti tyytyväiseltä formulatestimahdollisuuteen, vaikka Suomen kesäsää oli sateinen ja rata koko päivän märkä.

Samaan aikaan Botniaringin SM-osakilpailun kanssa Mäkelä Racing Team osallistui myös Suomussalmella järjestettyyn suosittuun Heikki Kovalainen Karting Race –tapahtumaan. Jaana ja Milla olivat esittelemässä Millan Formula Ford-autoa. Milla myös ajoi Ämmän Betonin joukkueessa yritystallien välisessä leikkimielisessä karting-kisassa. Millan lisäksi joukkueessa ajoivat Janita Taskila ja Otto Raitio. Kiitokset Ämmän Betonille mahdollisuudesta ajaa kilpailussa. Tapahtuma oli hyvä, vaikka sää ei ollut tällä kertaa paras mahdollinen.

* Heikki Kovalainen Karting Race kuvia
* Botriaring kuvia
* Vauhdin Maailma testiajo 11.8.2008
 
----------------------------------------------------------------
  
Milla Jämsän ja Rovaniemen Karting-kisoissa
| 06/08/08

Milla osallistui Jämsässä ajettuun Heinänkorjuukisaan 27.7. Harjoituksissa vauhti oli kohdallaan, eikä huoleen ollut syytä.

Aika-ajoon huolto laittoi uudet renkaat. Milla huomasi aika-ajojen aikana auton puoltavan suoralla reilusti. Myös kello näytti, että kaikki ei ollut kohdallaan, osittain ruuhkaan juuttumisen takia ja osittain renkaiden takia. Renkaat mitattiin ja eturenkaissa oli kehän pituudessa eroa yli 10mm, mutta niitä ei enää tässä vaiheessa voinut vaihtaa.

Ensimmäiseen erään auto ei heti käynnistynyt ja Milla starttasi joukon viimeisenä. Sieltä muutama ohitus ja toiseen erään lähdettiin edellisen tuloksen mukaan.

Finaaliin tuli lähtöpaikaksi 7. ruutu. Todella tasaisessa ryhmässä ohittaminen oli tosi vaikeaa. Milla oli letkassa, joka ajoi sijoilla 2-5. Ainoastaan kilpailua johtava auto oli saanut hieman etumatkaa. Lopputuloksena oli viides sija vain muutaman auton mitan päässä kakkosesta.

Rovaniemellä 2.8. ajetussa FK-Poikkinainti karting-kisassa Milla sijoittui neljänneksi.

* Rovaniemi karting kuvia
* Jämsä Heinänkorjuukisa Karting kuvia
     
---------------------------------------------------------------- 
  
Viron kisaviikonloppu pettymys
| 12/07/08

Kesäkuun lopussa rata-autoilun SM-sarjan piipahti etelänaapurissamme Virossa. Pärnun rata oli kuljettajien mielestä mukava ajaa, vaikka olikin tosi pomppuinen. Pinnan laatu myös vaihteli
paljon paikkauksien takia, joita oli tehty useita vuosien mittaan. Rata oli lyhyt, vain noin 2 km, mutta nopea. Formula Fordienkin keskinopeudet olivat lähes 150 km/h.

Mäkelä Racingin Miikka Mäkelän aika-ajo meni oikuttelevan rengaspainemittarin takia vähän penkin alle, renkaat eivät lämmenneet ja ajat jäivät siten huonoksi. Aika-ajojen perusteella lähtöruuduiksi tuli 6,8 ja 7.

Ensimmäisessä lähdössä kaikki toimi hyvin ja Miikka nousi jo viidenneksi. Hän ajoi kiinni edessä mennyttä ja lopussa kolmanneksi ajanutta Hirsimäkeä. Yritystä oli kuitenkin vähän liikaa ja Miikka pyörähti pääsuoran päässä pudoten seitsemänneksi, joka olikin ensimmäisen lähdön tulos.

Toinen lähtö meni paremmin, sillä startti kahdeksannesta ruudusta onnistui kohtuullisen hyvin ja lopussa Miikka oli noussut jo viidenneksi ja vauhti oli hyvää.

Kolmas lähtö ei onnistunut enää niin hyvin. Startissa Miikka jäi pussiin ja tippui jonon viimeiseksi. Sieltä alkoi työläs nousu kuudenneksi, mutta lopun pieni lipsuminen pudotti sijoitusta vielä pykälällä eli seitsemänneksi.

* Kuvia Pärnusta
 
----------------------------------------------------------------
  
Hyviä sijoituksia Alastaron rata SM:stä
| 17/06/08

Mäkelä Racing Teamin Miikka Mäkelä oli kauden toisessa SM-ratasarjan osakilpailussa hyvässä vauhdissa. Auton säädöt alkoivat pikku hiljaa löytymään ja kuivalla kelillä auto tuntui jo hyvälle. Kauden avauskisassa talven remontin jäljiltä kilpurin säädöt olivat niin pielessä, että Miikan käytännössä täytyi opetella täysin uusi ajotyyli. Alastarossa Miikka pääsi jälleen opiskelemaan ajamista normaalisti käyttäytyvällä Formula Fordilla.

Aika-ajoissa Miikka ajeli jo mukavia aikoja ja eväät olisivat voineet riittää pidemmällekin, mutta kilpakumppanin spinnauksen vuoksi paras kierros meni pilalle. Aika-ajoissa Miikka oli lopulta kuudenneksi nopein.

Viikonlopun ensimmäisessä finaalissa Miikka oli kuivalla kelillä hyvin mukana kärkitaistelussa. Letka pysyi tiiviinä ja taistelu sijoituksista oli tiukkaa. Miikka saapui ruutulipulle hienosti neljäntenä.

Toinen finaali ajettiin kostealla radalla. Miikka otti hyvän lähdön ja jahtasi pitkään palkintopaikkaa. Auton säädöt eivät kuitenkaan vielä istuneet täydellisesti kostealle radalle. Takarenkaat eivät pysyneet tarpeeksi lämpiminä ja pito hävisi. Miikka ei päässyt kunnolla mutkista ulos, kun pyörät alkoivat lyömään sutia. Miikka joutui luovuttamaan pari paikkaa, mutta silti tuloksena hyvä kuudes sija. Epävirallisessa SM-tilanteessa Miikka on nyt viidentenä.

Tiimillä on nyt tiedossa toimivat säädöt kuivalle kelille ja tästä onkin hyvä jatkaa seuraaviin kisoihin. Seuraava SM-kisa ajetaan Juhannuksen jälkeisellä viikolla Pärnussa Virossa. Rata on kaikille kuljettajille uusi, joten viikonlopusta on tulossa mielenkiintoinen.
 
----------------------------------------------------------------
 
Fordilta tunnustusta Mäkelä Racingille
| 29/05/08

Vuoden 2008 Henry Fordin Säätiön apurahat on jaettu. Nyt jaetut apurahat painottuivat ympäristöystävällisyyttä ja turvallisuutta korostaviin projekteihin. Rantsilalaisen Mäkelä Racingin ja Oulun ammattikorkeakoulun tekniikan yksikön biopolttoaineprojekti arvostettiin korkealle.

Henry Fordin Säätiö jakaa vuosittain apurahoja moottoriliikenteen ja koneellisen maatalouden opetus- ja tutkimustoimintaan Suomessa. Säätiö on tukenut suomalaista opetusta ja tutkimusta jo 61 vuoden ajan. Säätiö on edelleen merkittävimpiä autotekniikan apurahojen jakaja maassamme. Viime vuosikymmenillä yhä useampi apuraha on suunnattu liikenneturvallisuustyön lisäksi moottoriliikenteen ympäristövaikutusten selvittämiseen. Kymmenen viimeisen vuoden aikana säätiö on jakanut apurahoja yhteensä lähes 2,2 miljoonaa euroa.

Tänä vuonna säätiö myönsi yhden merkittävimmistä apurahoista Formula Ford Finland ry:lle, joka on käynnistänyt yhdessä Mäkelä Racing Teamin ja Oulun ammattikorkeakoulun tekniikan yksikön kanssa biopolttoaineprojektin, joka edistäisi biopolttoaineiden käyttöä moottoriurheilussa.

Ympäristöystävällisyyden edelläkävijänä Formula Ford SM-rataluokka muutettaisiin etanolipohjaiselle polttoaineelle, mikä vähentää pakokaasu- ja kasvihuonepäästöjä. Projektin tuloksena on tarkoitus julkistaa Suomen puhtain rata-autoluokka.

Oulun ammattikorkeakoulun tekniikan yksikön opiskelijat tekevät moottorin muutostyöt modernissa moottoridynamometrissä. Tarkoituksena ei ole maksimoida etanolin tuomaa tehoa, vaan etsiä mahdollisimman edullinen ja yksinkertainen muutosratkaisu moottoriohjausyksikön ja mahdollisesti polttoaineen paineen muutostöille.

Lopullisen ajotestauksen tekee Mäkelä Racing Team Formula Ford -autoilla aidoissa rataolosuhteissa, jolloin moottoria voidaan kuormittaa ääriolosuhteissa. Sen lisäksi, että projekti vihertää rata-autoilun imagoa, sen opit ovat suoraan sovellettavissa siviiliautojen moottoreihin.

Biopolttoaineprojekti lähti liikkeelle viime syksynä Markku Mäkelän ideoinnista. Mäkelä Racing ja Oulun ammattikorkeakoulun tekniikan yksikkö on tehnyt töitä projektin eteen jo tammikuusta lähtien.

* Katso projektin infotaulu (pdf)
 
----------------------------------------------------------------  
 
Etanoli-auton testiä ja esittelyä Alastarossa
| 21/05/08

Mäkelä Racing-tiimi matkasi suoraan Ahveniston SM-kisasta Alastaron radalle. Maanantai 19.5. kului Millan auton testeissä. Kyseisen auton erikoisuus on se, että auto kulkee etanolilla. Paikalla oli Vauhdin Maailma tekemässä asiasta juttua ja kuvauksia. Mukana olivat myös Oulun Ammattikorkeakoulun Janne Ilomäki ja Antti Nikula, jotka ovat olleet mukana etanoli-projektissa. Nikula tekee projektista insinöörityön. Päivän aikana Vauhdin Maailman toimittajalle esiteltiin perusteellisesti etanolin kilpakäyttöön liittyviä asioita. Toimittaja vaikutti yllättyneeltä siitä, kuinka paljon taustatyötä ja tutkimusta projektiin liittyen on tehty ja kuinka tarkasti dataa on kerätty projektin edetessä. Tietoa projektista nähtäneen VM:stä kesän aikana.
 
----------------------------------------------------------------
 
Ahveniston SM-avauksessa vielä säädöt hukassa
| 20/05/08

Rata-autoilun SM-sarja starttasi 17. ja 18.5. Ahvenistolla. Formula Ford-luokassa Miikka Mäkelä oli aika-ajojen kuudenneksi nopein. Finaalistarteissa hän puolestaan ajoi viidenneksi ja seitsemänneksi. Työkiireiden vuoksi rantsilalaistiimin testaustyö on jäänyt kevään aikana vielä liian vähäiseksi ja se tuntui myös auton ajettavuudessa. Talven aikana tehty iso runkoremontti oli jäykistänyt autoa merkittävästi ja alusta vaati reilusti säätämistä. Renkaat eivät ajaessa lämmenneet tarpeeksi, joten pitoakaan ei löytynyt. Lauantaina kisattiin kuivalla kelillä ja sunnuntaiksi olosuhteet jälleen muuttuivat. Sunnuntain Warm-up ajettiin märällä pinnalla ja auton säädöt tuntuivat silloin kohtuullisilta. Finaalissa Miikka jäi pussiin ja menetti heti pari sijaa. Vikuroivalla autolla ei ollut tämän jälkeen enää mahdollisuutta taistella sijoituksista. Kuvia Ahvenistolta
   
----------------------------------------------------------------
 
Testien kautta ensimmäiseen SM-kisaan
| 13/05/08

Miikka ajoi ensimmäisen testipäivänsä kaudelle 2008 vappuna Botniaringillä. Työkiireistä johtuen autoa ei oltu ehditty säätää loppuun asti, joten säädöt olivat testin alussa aika pahasti pielessä. Näinpä päivän aikana keskityttiin pääasiassa auton sisäänajoon. Testin lopussa keulan korkeus säädettiin paremmin kohdalleen ja vauhtikin alkoi löytyä. Kuvia.

Seuraavana viikonloppuna (3.-4.5.) olikin sitten vuorossa Millan kartingleiri. Pohjois-Suomen alueleirilllä Miikka toimi mekaanikkona. Millan leiri sujui hyvin ottaen huomioon, että autot kaivettiin varastosta edellisenä iltana ja harjoittelua ennen leiriä ei ollut. Milla näytti vauhdin olevan kohdallaan silloin kun auto toimi. Kuvia.

Keskiviikkona 7.5. Mäkelä Racing tiimi kävi Kemorassa testaamassa Millan tulevaa "ex Jesse Krohn" RF 00 Formula Fordia, joka oli juuri saatu kuntoon. Testipäivänä ajettiin testiä Miikan ja Millan voimin niin paljon kuin ehdittiin. Pieniä ongelmia oli, kuten aina "uudessa"autossa. Mukana olivat myös Oulun Ammattikorkeakoulun tehokaksikko Janne Ilomäki ja Antti Nikula, jotka keräsivät dataa moottorin toiminnasta. Testi liittyi myöhemmin julkaistavaan yhteistyöprojektiin, josta Antti tekee myös insinöörityön. Kuvia.

Tiistaina 13.5. tiimi siirtyi Ahveniston moottoriradalle jatkamaan testejä ja harjoittelemaan 17-18.5. ajettavaa ensimmäistä rata-SM osakilpailua varten.
 
----------------------------------------------------------------
  
Kausi 2007 paketissa ja uusi kausi lähestyy
| 21/03/08

Kausi 2007 päättyi AKK-Motorsportin mitaligaalaan. Miikalle ojennettiin 1000 euron palkintoshekki, jonka Miikka sai oltuaan neljäs Formula Ford Malja pisteissä. SM-sijoitus oli kaudella 2007 kuudes.

Parasta viime kaudessa oli selvästi loppua kohden parantunut vauhti ja kun vielä saadaan vähän varmuutta ja tasaisuutta, niin kärkisijoituksiin on täydet mahdollisuudet.
 
----------------------------------------------------------------
 
SM-finaali ajettiin Alastarossa | 21/09/07

Formula Fordien SM-sarjan kauden 2007 päätösviikonloppu ajettiin 15.-16.9. Alastaron moottoriradalla. Miikka Mäkelä oli finaalissa erittäin hyvässä vauhdissa. Lauantaiaamun aika-ajoissa ajettiin ailahtelevissa olosuhteissa. Miikka roikkui pitkään aika-ajojen kolmospaikalla, mutta tippui viime minuuteilla kuudenneksi.

Viikonlopun ensimmäisessä kisalähdössä Miikan startti ei onnistunut aivan nappiin. Hän joutui pahasti pussiin ja tippui kahdeksanneksi. Auto tuntui myös hankalalta ajaa. Puskevalla kulkupelillä hän sijoittui lopulta kahdeksanneksi. Illalla tiimi löysi autosta irtonaisen alatukivarren korvakon, joka selitti auton omituista käyttäytymistä.

Sunnuntain finaalissa Miikka starttasi seitsemännestä ruudusta ja nousi heti lähdössä viidenneksi. Hän onnistui myöhemmin ohittamaan vielä yhden kilpakumppanin. Kakkos ja kolmos-sijat olivat myös lyhyen välimatkan päässä. Miikka ajoi hyvää kisaa ruotsalaisen Johan Karlssonin kanssa. Kaksintaistelu päättyi harmittavasti, kun Karlsson jarrutti ohitusyrityksessä mutkaan erittäin myöhään ja liukui Miikan auton kylkeen. Miikka ajautui hiekalle ja tippui kymmenennen sijan huonommalle puolelle. Ruutulipulle hän ehti kahdeksantena.

SM-sarjan yhteispisteissä Miikka sijoittui kuudenneksi. Miikan vauhti nousi kesän mittaan mainiosti ja kärkisijat olivat kauden loppupuolella aivan rantsilalaisen haarukassa niin aika-ajoissa kuin kisoissakin. Mäkeläracing odottaakin mielenkiinnolla ensi kautta. Formula Fordin SM-sarjan kilpailijoiden alaikärajaan saatetaan pudottaa ensi kaudella. Tämä tarkoittaa sitä, että myös Milla Mäkelä saatetaan nähdä kuljettajana Formula Ford-kisoissa jo tulevana vuonna.
 
----------------------------------------------------------------
 
SM/NEZ-osakilpailu Ruotsin Anderstorp | 22/08/07

Ruotsin Anderstorpissa ajettava Formula Fordien kauden neljäs NEZ- ja samalla kolmas SM-kisaviikonloppu käynnistyi perjantaina 17.8. ensimmäisellä aika-ajolla. Sadekelissä ajetun session sijoitukset menivät kuitenkin täysin uusiksi, kun lauantaina kuivalla kelillä ajetuissa aika-ajoissa lähes kaikki paransivat aikojaan. Miikka Mäkelä ajoi uuden moottorin avittamana hienosti viidenteen ruutuun.

Lauantain finaalissa Miikka epäonnistui lähdössä ja menetti vähän asemiaan. Hän oli silti ajamassa elämänsä Formula Ford kisaa, kunnes muutama kierros ennen loppua auto lipsahti ulos radalta. Keskeytys oli harmillinen, koska Miikan vauhti on selvästi löytymässä. - Tällä hetkellä pysytään jo ihan kärjen vauhdissa. Lähdössä hieman putosin, mutta nousin takaisin viidenneksi. Lopussa olin Hirsimäen takana ja näytti että saisin hänet kiinni. Rupesin ehkä liian ahneeksi, ja vetäisin nurmikolle. Toivottavasti saadaan auto kuntoon huomiseksi, lähden ilmeisesti neljännestä ruudusta, Miikka selvitti.

Formula Fordien sunnuntain NEZ- ja SM-kisalähdössä Anderstorpissa nähtiin ikävää dramatiikkaa, kun useampi auto kolaroi keskenään jo toisella kierroksella. Muutama ruotsalaiskuski vietiin sairaalaan. Kolarin jälkeen turva-auto tuli radalle usean kierroksen ajaksi, ja puolen tunnin odotuksen jälkeen suoritettiin lentävä lähtö, jolloin enää kuusi kierrosta oli kisasta jäljellä. Mikka sijoittui lopulta seitsemänneksi.

Miikka näytti nyt nopeuden olevan kohdallaan. Hän tietää olevansa jo hyvin lähellä kärkeä, ja uskoo kärkisijoitukseen jo seuraavassa kisassa. - Hieman pettynyt olen. Lähtö meni pipariksi, eikä oikein löytynyt ajorytmiä kun oli niin rikkonainen kisa. Varmaan puoli tuntia jouduimme odottelemaan ambulanssin tuloa kolarin jälkeen. Kierrosajoissa ei juurikaan enää eroa ole kärjen suhteen, joten kuitenkin luottavaisena lähden Alastaroon, mahdollisuuksia voisi olla jopa palkintopallille, Miikka toivoo.
 
----------------------------------------------------------------
 
Näytösajoa Kovalainen Karting Race tapahtumassa | 14/08/07  

Mäkelä Racing oli näyttävästi esillä 11.8.2007 järjestetyssä Formula-tähti Heikki Kovalaisen omassa tapahtumassa Suomussalmella. Tuhatpäinen yleisö pääsi halutessaan tutustumaan Mäkelä Racingin formula-autoihin ja Miikka ajoi näytösajon täysille katsomoille. TV-kuvausryhmä teki Millasta haastattelua, joka tulee ulos sporttitähdet ohjelmassa TV4:ltä lauantaina 25.8. klo 11. Seuraava kisa tiimillä on ensi viikonvaihteessa Anderstorpissa, joka on SM- ja NEZ-sarjan osakilpailu.
 
----------------------------------------------------------------
 
Vaikea kisa Tanskassa | 12/07/07  

Miikka Mäkelä jäi ilman pisteitä Tanskan Jyllandsringillä 9.-10.6. ajetussa kauden kolmannessa NEZ-sarjan osakilpailussa. Ajamista oudolla radalla hankaloitti se, että kilpailijat saivat ainoastaan yhden harjoitusmahdollisuuden ennen kilpailua.

Ensimmäisessä finaalissa Miikka onnistui nostamaan sijoitustaan muutamalla pykälällä, mutta lopulta kisa päättyi spinnaukseen. Tiimi sai Tanskasta arvokasta tietoa alustan säätämisestä ja uusia säätöjä haettiinkin kisaviikonlopun aikana.

Seuraavana oli vuorossa Kemoran SM-osakilpailu kesä-heinäkuun vaihteessa. Tanskassa reilusti muutetut alustan säädöt saivat vielä Miikan ajamaan varovaisesti ja oikeiden säätöjen löytymisessä päästiin jälleen eteenpäin. Auto istui entistä paremmin kuskin käsiin. Lauantain aika-ajoissa Miikka oli mukavasti kuudenneksi nopein. Ensimmäisessä finaalissa hän sijoittui seitsemänneksi. Sunnuntain finaalissa hän oli yhtä sijaa korkeammalla kuudentena.
 
----------------------------------------------------------------
 
Milla kakkonen Ylivieska Kartingissa | 17/06/07

Yamaha cupin yhteydessä ajetussa Yamaha junior luokan kilpailussa Ylivieskassa Milla pääsi aika-ajoissa ajamaan vain yhden nopean kierroksen käyntihäiriöiden vuoksi. se riitti kuitenkin kolmanteen lähtöruutuun. Molemmissa erissä Milla ajoi toiseksi ja finaalissakin sijoitus oli 2. Ohittaminen Ylivieskan radalla on todella vaikeaa. Nyt Millalla on edessä siirtyminen Yamaha yleiseen. Seuraava kisa ajetaan todennäköisesti Jämsässä, koska Töysän kisa jää väliin työkiireiden vuoksi.
 
----------------------------------------------------------------
 
Milla nopein Ruukissa | 03/09/07

Milla oli Ruukin uusitulla radalla todella hyvässä vauhdissa heti alusta alkaen. Hän ajoi aika-ajoissa paalulle ja pääsi samalla rikkomaan ensimmäisenä Mika Häkkisen ajamaa rataennätystä, jonka tosin Yamaha yleisen kuskit alittivat myöhemmin samana päivänä. Milla voitti molemmat alkuerät ylivoimaisesti ja vei myös finaalin voiton noin 8 sekunnilla huolimatta lopussa moottoriin tulleesta käynti-häiriöstä.
 
----------------------------------------------------------------
 
SM- ja NEZ-sarjat käyntiin Botniaringillä ja Malmössä | 01/06/07  
Botniaringillä 12.-13.5. ajetussa Formula Fordin SM- ja NEZ-sarjojen avauksessa Miikka Mäkelä opiskeli uuden auton ominaisuuksia. Pistetili tuli kuitenkin heti avattua. Keskijoukossa useita kuskeja oli muutaman sekunnin sisällä. Hän oli päivän molemmissa lähdöissä 11.

Ruotsissa Malmöössä ajettiin 27.5. kauden toinen NEZ-sarjan osakilpailun. Tanskalaisten järjestämä kisa oli samalla myös Tanskan mestaruussarjan osakilpailu, joten näkyvyys sikäläisessä mediassa oli kovaa luokkaa. Kilpailu televisioitiin suorana Tanskan TV:lle ja paikalla oli noin 15.000 katsojaa. Testiaikaa oli Malmöön osakilpailussa vähän. Rata oli myös suomalaisen mittapuun mukaan hidas. Huiput nousivat Formula Ford autoilla noin 160 km/tunnissa. Sadekelillä Miikka Mäkelän auto tuntui jo hyvältä, mutta kuivan kelin säätöjä olisi täytynyt hioa kauemmin. Auton välitykset eivät olleet parhaat mahdolliset hitaalle radalle. Mäkelä oli aika-ajoissa 25 auton joukossa 19.

Ensimmäisessä lähdössä hän nosti sijoitusta muutamalla pykälällä ja sijoittui lopulta 16:sta. Toisessa lähdössä noustiin jälleen muutamalla sijalla ja sijoitus oli ruutulipulla 13. Miikka oli tyytyväinen reissuun. Auto alkoi tulla tutuksi ja vauhti oli jälleen koko ajan parempaan päin. Seuraava kisa on 10.6. Tanskan Jyllandsringillä.
 
----------------------------------------------------------------
 
Millalle voitto ja keskeytys Vammalasta | 01/06/07  

Milla Mäkelä saalisti voiton kaksipäiväisen Vammala-Huittinen karting-kisan ensimmäisenä päivänä. Yamaha Junior-luokan ensimmäisessä erässä hän ajoi neljänneksi ja toisessa kolmanneksi. Finaalissa hän onnistui nousemaan kolmospaikalta ykköseksi. Toisena kilpailupäivänä kisa päättyi harmittavasti kolarointiin, kun kilpakumppani tuli takaa pahki Millan autoon hajottamalla sen keskeytyskuntoon.
 
----------------------------------------------------------------
 
Formula Ford ensi testit ajettu | 28/04/07  

Kevään ensimmäiset testit on ajettu Fordeilla Kemorassa. Miikan uusi auto toimi hyvin ja tuntui hyvältä. Myös Milla pääsi ajamaan eka testit Miikan viimevuotisella autolla ja oli todella tyyväinen testin jälkeen. On Formula Ford kuulemma aikapaljon rajumpi kun jammu... -